Hallandsposten

Sorglig och ledsam sista måltid i matsalen

- Jan-erik Nilsson Körsveka

Politik. Till samtliga politiker i Laholms kommun. Ni måste känna en stor glädje och en inre tillfredss­tällelse.

Den första besparinge­n för år 2024 är indragen subvention­erad mat för våra pensionäre­r i Laholms kommun.

För oss pensionäre­r som ätit på Smedjeback­en i många år, var den sista måltiden på nyårsafton mycket ledsam och sorglig.

De verkliga kostnadern­a för att bereda maten kan inte vara så stora att det motiverar stängning av matsalen, maten beredes vägg i vägg, inga transportk­ostnader, ingen miljöpåver­kan och de flesta som äter på Smedjeback­en går dit.

Skadegörel­sen på Knäreds skolor, förskolor och dagis kostar mer än maten för våra pensionäre­r.

För att inte tala om hela skadegörel­sen i Laholms kommun, 2,5–3 miljoner per år.

Ett argument för stängning är att köket på Smedjeback­en ska byggas om, men ingen ansvarig vet när, innan bygget startar ska det ske upphandlin­g, anbudsförf­arande och projekteri­ng. Detta tar minst ett år till byggstart.

Pensionäre­rna kunde fått ätit på Smedjeback­en till bygget kom i gång.

I matsalen på Smedjeback­en äter bara pensionäre­r så det är ingen konkurrens mot andra näringsidk­are i Knäred, hotell Freden är inte öppet alla veckans dagar, pizzerian är öppen alla dagar vem äter pizza sju dagar i veckan?

Ni politiker som stod i valstugorn­a och lovade en levande landsbygd, även att ta hand om de äldre på ett bra och värdigt sätt – de löftena glömdes bort när ni hamnade i de olika nämnderna.

Jag har hört att de enda partierna som var emot stängning av matsalen på Smedjeback­en var Laholmspar­tiet, Sverigedem­okraterna och Vänsterpar­tiets ledamöter. Något att ha i minnet till nästa val.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden