Hallandsposten

H/H ”förstörde” festen i Ljutovacs barndomsha­ll

Sista matchen i gamla Habos sporthall innan flytten till sprillans nya Habo arena. Då var Hylte/halmstad ofint nog att vinna Sm-finalrepri­sen mot Habo Wolley i raka set. – Min barndomsha­ll, minns H/h-tränaren Almir Ljutovac.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Jo, där har man många minnen. Jag började spela där när jag var nio år så visst var det mycket nostalgi att komma dit en sista gång, fortsätter han.

Tre gånger möttes lagen i mästerskap­sfinaler under 2023. I Sm-slutspelet, Grand Prix-slutspelet och Svenska supercupen. Och alla gånger vann Hylte/halmstad.

Det gjorde laget även i höstas och sent på Trettondag­en fortsatte Hylte/halmstad på den inslagna vägen.

– Vi visste att det skulle bli en svår match och spelar stundtals bra. Men sedan hade vi svårt att komma riktigt loss och rycka utan då följde några misstag, analyserar Ljutovac.

Så var det i första set när den flygande starten fram till 7–2 krympte till 9–8 innan minirycket från 20–18 till 22–18 efter ett serveess av Edin Ibrahimovi­c som innebar att gästerna kunde hålla undan till 25–21 efter att hemmalaget­s poängbäste spelare, Luke Denton (11) missat.

Och så var det i synnerhet i andra set när Hylte/halmstad var rejält i brygga vid 21–23 när Ljutovac tog time out.

– Vi pratat om några taktiska detaljer och följer dem sedan perfekt så det är jag nog mest nöjd med på hela matchen, säger Almir som fick se laget ta fyra raka poäng och avgöra till 25–23 efter en ny Habo-miss, denna gång av Hugo Morency.

Med 2–0 i ryggen och 8–2 i tredje var det sedan aldrig något snack om saken. För närmare än 13–11 kom hemmalaget aldrig. En vass serveserie fram till 17–11 av Ibrahimovi­c, poängbäst med 12 poäng före Kasper Benjaminss­on och Tomas Vilimas 10, avgjorde och just Ibrahimovi­c kunde sedan slå in matchbolle­n till 25–18.

– I tredje set höjer sig alla en nivå och då är vi aldrig hotade, konstatera­r Almir när laget nu börjar förbereda sig inför Grand Prixslutsp­elet i Uppsala den 21–23 januari.

– Vi har Södertälje innan dess, men kommer ändå att lätta på gymmet och den tyngre träningen och fokusera mer på detaljer i spelet.

 ?? BILD: CARL FREDRIK JOHANSON ?? Edin Ibrahimovi­c, poängbäst i Hylte/halmstad i Sm-finalrepri­sen mot Habo Wolley.
BILD: CARL FREDRIK JOHANSON Edin Ibrahimovi­c, poängbäst i Hylte/halmstad i Sm-finalrepri­sen mot Habo Wolley.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden