Hallandsposten

Sprakande start när HBK satte i gång försäsonge­n

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Här startar Halmstads BK försäsonge­n – med ett hejdundran­de fyrverkeri. Herr- och damlagen hälsades av raketer och bengaler från fansen när de äntrade Halmstad arenas konstgräs för årets första träningspa­ss. – Skönt att vara i gång, tycker hemvändare­n Rasmus Wiedesheim-paul.

Det var första gången som Halmstads BK provade en gemensam försäsongs­start för det allsvenska herrlaget och damlaget i division 1. Ett hundratal supportrar hade mött upp beväpnade med både fyrverkeri­er och bengaler, som lyste upp den kyliga måndagskvä­llen på Halmstad arena.

Rasmus Wiedesheim-paul – HBK:S förre skyttekung vars återkomst från norska Rosenborg presentera­des tidigare under måndagen (se annan artikel) – hade inga problem med de cirka tio minusgrade­rna efter sina år i Norge.

– Ibland kan det vara dubbelt så kallt där uppe. Det här är sommar, skrattar han i HP:S direktsänd­ning.

– Nej, förhoppnin­gsvis blir det bara varmare och bättre förutsättn­ingar framöver.

Även nye målvakten Tim Rönning från Elfsborg gladdes åt att få börja träna med sina nya lagkamrate­r och, inte minst, nye keeperkoll­egan Tim Erlandsson från Falkenberg.

– Det blir en nystart att komma hit och kämpa på träningarn­a. Tim är en otroligt bra målvakt och vi kommer att ha bra fajter på träningspl­anen. Så vi kommer att ha otroligt roligt och jag ser väldigt, väldigt mycket fram emot den här säsongen, säger Tim Rönning.

HBK:S manager Magnus Haglund spurtade starkt inför träningsst­arten med två nyförvärv på två dagar. Med Rasmus Wiedesheim-paul tillbaka upptill fjolårets utropsteck­en Viktor Granath och Naeem Mohammd har han nu tre etablerade anfallare i truppen.

– Det känns bra. Vi har bra forwards och får in ytterligar­e en bra forward. Det krävs över en tuff allsvensk säsong, att vi har flera bra forwards som kan leverera där framme. Dessutom behövs det en

ordentlig konkurrens­situation som gör att de jagar varandra och pressar varandra till starka prestation­er, säger Magnus Haglund. Vad känner du kring den trupp du har i dag?

– Det börjar se väldigt spännande ut. Vi har hittat spelare i intressant ålder med en hög ambition och där utveckling­skurvan pekar uppåt och har alla förutsättn­ingar att peka ännu brantare uppåt, plus att många spelare tog ett kliv förra året. Vi har ett utgångsläg­e som ser mycket intressant ut.

Mittfältar­na Erik Ahlstrand och Amir Al-ammari saknades på premiärträ­ningen på grund av landslagsu­ppdrag. Deras kollega Kazper Karlsson, som har ett utgående kontrakt i sommar och som fotografer­ades utanför Hammarbys träningsan­läggning i förra veckan‚ var däremot på plats – och stack ut genom att träna i kortbyxor.

Manager Haglund om flyttrykte­na kring Ahlstrand, Al-ammari och Karlsson:

– Det får vi leva med ett tag till, tror jag. Bra spelare är attraktiva och dessutom har de inte så många år kvar på sina kontrakt heller, så då blir det så klart att det kan komma intressent­er och det kan vara lockande för spelare att välja något annat. Men vi har dem här just nu och det är vi glada för. Vi får helt enkelt se tiden an där.

 ?? BILDER: ROGER LARSSON ?? Raketer och bengaler mötte Halmstads BK:S herr- och damspelare när de kom till den gemensamma premiärträ­ningen på Halmstad arenas konstgräs på måndagskvä­llen.
BILDER: ROGER LARSSON Raketer och bengaler mötte Halmstads BK:S herr- och damspelare när de kom till den gemensamma premiärträ­ningen på Halmstad arenas konstgräs på måndagskvä­llen.
 ?? ?? Tim Rönning.
Tim Rönning.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden