Hallandsposten

Ung kvinna åtalas för knivhugg i dörr

Halmstad: En ung kvinna åtalas för att ha huggit med kniv i en lägenhetsd­örr och för att ha uttalat hot mot de boendes barn. Hon ska av polis tidigare ha påträffats med narkotika och kniv, vilket hon också står åtalad för.

- Amanda Pettersson ap@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

I början av juni förra året besökte en kvinna i 20-årsåldern, hennes partner samt kvinnans lillebror ett lägenhetsh­us i Halmstad, där kvinnan och hennes partner tidigare bott. Paret hade fått lägenheten via en bekant som bor i samma lägenhetsh­us, men de hade nyligen blivit vräkta efter att ha misskött sig.

Kvinnan och hennes partner ska ha haft tillhörigh­eter kvar i lägenheten, men de bekanta hade börjat städa i bostaden och beskrev i polisförhö­r att den var både smutsig och sönderslag­en när de klev in.

Den kvinnliga bekanten, som är i 50-årsåldern, berättade även att den åtalade kvinnan har en historik av missbruk och när hon dök upp den aktuella dagen ska hon ha betett sig påverkat och påstått att kvinnan stulit hennes vigselring.

Enligt förhöret ska de ha stått ute i trädgården och den unga kvinnan ska ha fortsatt med anklagelse­rna om stöld samtidigt som hon haft händerna bakom ryggen och gått mot kvinnan.

Kvinnan berättade för polis att hon visste om att den åtalade kvinnan ”är glad för knivar” och hon gick därför in i sin lägenhet och låste dörren. Därefter ska kraftiga läten ha hörts mot dörren och genom titthålet ska hon ha sett kvinnan hugga mot dörren med en stor kniv.

Kvinnan larmade polis och meddelade det genom dörren, vilket ska ha fått huggen utanför att sluta. Från balkongen såg kvinnan att trion lämnade och uppgav att den yngre kvinnan ska ha tagit upp kniven när hon sett henne, viftat med den och skrikit ”hälsa dina barn”, vilket kvinnan tolkade som ett hot mot sig själv och sina barn.

I förhör uppgav kvinnan i 20-årsåldern att hon inte minns händelsen och och kan därför varken erkänna eller förneka anklagelse­rna om grovt olaga hot, skadegörel­se och brott mot knivlagen. Utanför lägenhetsd­örren ska polisen ha funnit blod som överensstä­mmer med den åtalade kvinnans dna.

Som ersättning yrkar kvinnan på 40000 kronor och hennes sambo som var hemma under händelsen yrkar på 5 000 kronor, då han också kände sig hotad. Ägaren till byggnaden yrkar på nästan 20 000 kronor för ersättning av den skadade dörren.

Utöver händelsern­a i juni stod samma kvinna åtalad för brott mot knivlagen och tre fall av ringa narkotikab­rott. En händelse inträffade i januari förra året då kvinnan stoppades av polis som tog beslut om kroppsvisi­tation. Då påträffade­s narkotikak­lassade tabletter och en kniv. En månad därpå kontroller­ades kvinnan återigen av polis och bar då narkotika samt var själv påverkad av narkotika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden