Hallandsposten

Klart: Försvarssp­elaren lämnar Halmstads BK

Backen Benjamin Hjertstran­d, 29, lämnar Halmstads BK efter en säsong. I stället är han på väg utomlands. – Jag har till 99 procent en klubb klar just nu, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Benjamin Hjertstran­d, som kan spela både ytterback och mittback, kom till HBK från Örebro SK i februari 2023 på ett korttidsko­ntrakt till och med den sista juli, som sedan förlängdes säsongen ut.

Men hans säsong i Bollklubbe­n stördes av skador och det blev inte fler än åtta allsvenska matcher under året, varav sju från start.

Nu är det klart att han inte fortsätter i HBK.

– Det känns bra. Jag har till 99 procent en klubb klar just nu. Det känns tråkigt att lämna grabbarna, som man blev bra kompis med så klart, men det är en del av fotbollen, säger han till HP.

Benjamin Hjertstran­d vill inte avslöja någonting mer om sin nya klubb mer än att den hör hemma utomlands.

Erbjöds du något nytt kontrakt av HBK?

– Nej, vi lämnade väl det ganska öppet, både jag och Magnus (Haglund, HBK:S manager). Men det var väl ganska tydligt från båda håll att det nog inte skulle bli någon fortsättni­ng, säger han.

Hur ser du på ditt år i HBK?

– Både positivt och negativt. Jag hade så klart velat spela mer, men

sedan hade jag lite otur med skador under våren som gjorde att jag hamnade utanför. Sedan, när man väl skulle ta sig tillbaka, gick laget väldigt bra och även dem jag konkurrera­de med gjorde det bra.

ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON

– Men jag ser det som ett positivt år. Det var kul att spela i allsvenska­n igen efter ett år i superettan och det var många härliga matcher, speciellt på Örjans, där vi slog många bra lag. Det är det man kommer att ta med sig.

Tycker du att du fick de chanser som du var värd i laget?

– Ja, det tycker jag väl. Sedan … det är nytt år och nu ska jag gå in något nytt här snart. Jag är väldigt motiverad inför det. Sedan vad jag tycker om mina chanser eller inte, det håller jag för mig själv.

Benjamin Hjertstran­d, som har Slätta SK från Falun som moderklubb, har tidigare även spelat elitfotbol­l med Dalkurd och Brage.

 ?? ?? Hbk-backen Benjamin Hjertstran­d går vidare i fotbollska­rriären.
Hbk-backen Benjamin Hjertstran­d går vidare i fotbollska­rriären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden