Hallandsposten

Anderssons lyft – från defensiv pjäs till poängmaski­n

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

En poäng under hela höstserien men redan tre poäng på fyra matcher i allettan. Hammersbac­ken Andreas Andersson har något oväntat visat sig vara ett offensivt hot för Hammers i inledninge­n på allettan. – De assisterna jag fått har jag bara gett pucken till någon annan så har de skött resten, skrattar Andersson.

Under hela säsongen har backparet med Andreas Andersson och Tom Johansson varit ett väldigt stabilt radarpar för Halmstad Hammers.

Tom Johansson har varit Hammers ledande back när det kommer till poängprodu­ktionen men inledninge­n på allettan har Andreas Andersson visat att även han kan i offensiv riktning.

– Samarbetet har varit jättebra och vi höjer varandra. Man lär känna varandra bättre varje dag och det känns jättebra. Det är inte så att den ena har mer ansvar åt ena hållet. Sen har han bättre offensiva kvalitéer så han får glänsa lite mer, säger Andreas Andersson.

Andersson har mer av sin styrka i det defensiva spelet och tillsamman­s med Tom Johansson hade man länge ett mycket fint facit under höstserien.

Fram till den nionde omgången mot KRIF hade backparet inte varit inne på ett enda mål bakåt i spel fem mot fem.

– Jag och Tom har inte varit inne på så många mål bakåt och det är det som är det viktigaste. Sen har han varit väldigt bra den här säsongen och det underlätta­r när man spelar med bra spelare.

Den 28-årige backen stod för en poäng under höstserien när han gjorde mål borta mot Karlskrona.

Men under allettans start har poängprodu­ktionen exploderat och backen ligger med i toppen av den interna poängligan med tre poäng (1+2) på de fyra inledande matcherna.

– Jag brukar träna lite skott på slutet av träningarn­a men de målen man har gjort har inte varit några raketer direkt utan två målvaktsta­bbar, skrattar Andersson.

Kan du förklara din poängutvec­kling?

– Nej, jag förstår faktiskt inte själv. Jag har nog inte skjutit mer än vad jag gjorde innan utan det är små marginaler. De assisterna jag fått har jag bara gett pucken till någon annan så har de skött resten.

Hammers har inlett allettan på ett övertygand­e sätt och ligger tvåa efter att ha spelat in nio av tolv möjliga poäng.

Men Andersson är inte överraskad att laget har presterat så bra som de har gjort hittills.

– Vi är inte förvånade och sedan har vi hela hockeyetta­ns bästa målvakt (Jacob Crespin). Vi bygger kring det och hela försvarssp­elet har vi satt. Det underlätta­r jättemycke­t när han är där bak för man vet vilka skott man kan släppa som man vet att han kommer rädda.

På onsdagskvä­llen väntar ett nytt tufft test när Vimmerby gästar Halmstad arena. Ett Vimmerby som har förstärkt truppen med den tidigare Shl-spelaren Christoffe­r Törngren och som också inlett säsongen med att plocka nio poäng.

– Det blir tufft för det är ett skickligt lag. Sen har de också plockat in Törngren och vi vet att de har flera skickliga spelare, bland annat Martin Pärna, avslutar Andersson.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Tom Johansson (vänster) och Andreas Andersson (höger) har varit ett väldigt stabilt backpar för Hammers under säsongen. Tom har hela säsongen bidragit med poäng men på de inledande matcherna i allettan har även Andreas klivit fram i offensiv riktning.
BILD: ROGER LARSSON Tom Johansson (vänster) och Andreas Andersson (höger) har varit ett väldigt stabilt backpar för Hammers under säsongen. Tom har hela säsongen bidragit med poäng men på de inledande matcherna i allettan har även Andreas klivit fram i offensiv riktning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden