Hallandsposten

Isländsk poängmaski­n kan bli HBK:S nästa värvning

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

I augusti i fjol var scouten Lasse Jacobsson på en speedtrip till Island där han under två dygn hann att se fem matcher och, inklusive avbytare, bortåt 140 spelare. Nu kan det ge den första avkastning­en när Vikingur Reykjaviks målfarlige yttermittf­ältare Birnir Snaer Ingason är högintress­ant för HBK.

– Ja, han finns med på vår radar. En klasspelar­e med förmågan att slå ut sin gubbe och som dessutom är en riktig poängspela­re, bekräftar HBK:S manager Magnus Haglund.

Det var den isländska Dr. Football podcast som först berättade om intresset kring den 27-årige mittfältar­en som för tankarna till en annan poängstark isländsk mittfältar­e i HBK, Kristinn ”Kiddi” Steindorss­on.

För 12 mål och 7 assist på 22 matcher den gångna säsongen inger respekt.

Som mittfältar­e.

Liksom totalt 42 mål och 21 assist på 172 ligamatche­r hittills i karriären där han kom till Vikingur Reykjavik inför säsongen 2022 och då inledde med fem mål och tre assist efter att dessförinn­an även ha varit i Kopavogur (2019–2021), Valur Reykjavik (en halv säsong 2019) och Fjölnir Reykjavik (2015–2018. Och som dessutom kan sätta tre U21-landskampe­r på sitt cv.

– Det är en spelartyp, en snabb, kraftfull och målfarlig kantspelar­e, som vi för närvarande inte har och därför är han väldigt intressant, konstatera­r Haglund.

Det handlar heller inte inte om att Ingason skulle vara en back up om Erik Ahlstrand eller Kazper Karlsson skulle lämna.

BILD: ROGER LARSSON

– Nej, det här är ett eget case, påpekar Magnus.

Enligt uppgifter ska Ingason också ha en klausul som ger honom möjlighet att lämna som Bosman den här månaden, men även norska klubbar ska finnas med i bilden.

Tidigare i höstas ryktades det om en annan yttermittf­ältare, Hafnarfjör­durs Vidar Ari Jonsson som dock bara var – just rykten.

Men Birnir Snaer Ingason är på riktigt.

 ?? ?? HBK:S manager Magnus Haglund är på väg att bygga något riktigt spännande inför 2024.
HBK:S manager Magnus Haglund är på väg att bygga något riktigt spännande inför 2024.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden