Hallandsposten

Hammers utan disciplin och stabilitet – då sprack sviterna

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Borta var disciplin och stabilitet­en bakåt. Då sprack både försvarsno­llan och segersvite­n när Halmstad Hammers föll mot Vimmerby med 17 utvisninga­r i en inte särskilt ful match. – Vi var inte alls lika täta bakåt i dag som vi har varit tidigare, suckar Victor Gagic, redan tillbaka efter sin ljumsk- och lårskada. Hammers Vimmerby 4 5

– Men det här var nog den första matchen den här säsongen där vi hade riktigt jobbigt i egen zon, fortsätter han och tackar bland annat sjukgymnas­ten Kalle Hultefors för den snabba comebacken.

Tränaren Jens Berggard håller med:

– För att vårt spel ska fungera måste alla bitar klicka. Det gjorde de inte i dag och då blir man straffat mot ett så puck- och skridskosk­ickligt lag som Vimmerby där vi fick jaga både i försvars- och anfallszon­en, konstatera­r han och hade heller inte mycket till övers för domarna med Fredrik Börjessson-tysnes i spetsen:

– En väldigt, väldigt konstig nivå. Framför allt irriterade han och Hammers-lägret sig över den tveksamma straffen till 2–4 när Carl Sjöberg fick en ny chans efter att först ha missat sitt friläge när Hammers spelade power play och tecknet för straff kom upp långt senare.

– Han låter linjedomar­en (Felix Nilsson) gå in och ta beslutet som dömer straff trots att Vimmerby-spelaren får och kan ta sitt avslut. Det blir ju mer eller mindre matchavgör­ande.

– Sedan får man inte vara så petig i en allettan-match. Då måste nivån höjas, inflikar Victor.

Då hade Hammers fått en drömstart när Lukas Sjöblom bjöds på pucken bakom Vimmerbys mål, tackade, tog emot och lyfte upp 1–0 (1.35) i Robin Christoffe­rssons nättak.

Men glädjen skulle inte bli långvarig. Bara två minuter senare kunde Adam Petersson prickskjut­a in 1–1 (3.32) i power play på den förre Hammers-spelaren Martin Pärnas diagonalpa­ss.

Och att släkten är värst visade också Pärna när han fick sin inkastade puck ta på en Hammers-spelare och gå mellan Jacob Crespins benskydd till 1–2 (10.22).

Båda lagen hade så långt haft svårt i egen zon och hemmalaget hade skapat sina vassaste chanser genom puckvinste­r i motståndar­nas zon.

Men inte efter 16.23 när Victor Gagic fick fri yta efter en öppnande passning av Robin Dahse och avslutade med ett dragskott rakt upp i Robin Christoffe­rssons högra kryss.

– Vi kör den på träningen där Dahse efter tekningen ska slå den långa passningen över till mig och det funkade ju rätt bra, säger Gagic.

Hammers boxplay har hittills den här säsongen varit hela allettans bästa med disciplin över hela banan. Men när Adam Petersson i power play fick lite väl mycket tid på sig och prickskjut­a in 2–3 (31.57) var det första gången den här säsongen som laget hade släppt in två Bp-mål i samma match.

Och värre skulle det bli när domaren Fredrik Börjesson-tysnes helt tappade matchen och utvisninga­rna haglade från båda håll, bara i andra perioden tolv stycken.

Med Martin Pärna utvisad för crosscheck­ing hade hemmalaget sedan chansen att kvittera.

I stället bjöds alltså Carl Sjöberg på ett friläge som Crespin klarade, men på den följande straffen missade inte han inte utan rundade Hammers-målvakten och lade in pucken till 2–4 (37.32).

Visserlige­n reducerade hemmalaget i samma PP till 3–4 (38.33) när William Gustafsson fick se sitt skott ramla in.

Men när Hammers sedan forcerade för kvittering igen trodde nog många att det var ridå när den vanligtvis så stabile Jacob Crespin tappade in Pelle Ströms skott till 3–5 (55.53).

William Gustafsson hade dock inte gett upp utan tryckte in 4–5 (56.33), men trots en våldsam slutforcer­ing kom hemmalaget inte närmare.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Bökigt framför Jacob Crespin när Hammers föll mot Vimmerby.
BILD: ROGER LARSSON Bökigt framför Jacob Crespin när Hammers föll mot Vimmerby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden