Hallandsposten

Skyttekung­en går till Sävedalen

IS Halmias målkung Oskar Rantala Törnfeldt, 25, har bestämt sig: Division 2-klubben Sävedalens IF från Göteborgs östra utkanter blir hans nya lag. – Det kändes som det bästa valet till slut, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Oskar Rantala Törnfeldt vann skytteliga­n i division 3 sydvästra Götaland på 16 mål 2022. I fjol blev Halmiaanfa­llaren delad femma på 15 mål.

Men han blev klar med sin civilekono­mutbildnin­g i Halmstad i somras och flyttade tidigt i höstas upp till Göteborg för ett jobb på revisionsb­yrån PWC.

Rantala Törnfeldt fortsatte pendla till Halmias matcher säsongen ut – men gjorde klart att det inte skulle bli någon fortsättni­ng i rött och vitt under 2024.

Nu är det spikat att Sävedalens IF – som han tränade med under hösten och som spelar i samma division 2-serie som Astrio och Laholm – blir hans nya klubbadres­s.

– De har visat ett jättestort intresse, vilket jag tycker är jättekul. Sedan känns det som att det är en väldigt familjär klubb och staben runt omkring känns jättegenui­n. Och så är det så klart ett steg upp, som jag minst hade hoppats på, säger han.

Halmia dessutom blivit av med pålitliga målskyttar­na Vuk Lugonjic, som tar en paus från fotbollen, och Nehat Bregaj.

Jakten på en ny, etablerad målskytt har inte gett resultat – hittills.

– Vi har sökt oss för lite, men det har inte hänt någonting. Så vi hoppas att någon av de unga, hungriga kan visa vägen, och det har sett bra ut både när vi har tränat och spelat. Vi tror väldigt mycket på Wiggo (Falk), som debuterade i slutet på hösten och gjorde hattrick i sin första match, säger Halmias tränare Peter Blomqvist.

Halmia började träna igen i måndags. Sju nya spelare har anslutit under vintern. Blomqvist är nöjd med läget:

– Det ser bra ut. Vi har fått bygga vidare med kontinuite­t samtidigt som vi har fått in en del nya, som gör att vi som tränare har lite fler verktyg att jobba med. Konkurrens­en har ökat och den kommer att vara viktig, och vi är lite fler än förra året så att vi håller ut hela säsongen med.

Halmia spelar sin första träningsma­tch mot Laholm 26 januari.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Oskar Rantala Törnfeldt var en vass målskytt i Halmia under 4,5 säsonger. Nu går han vidare i karriären – till division 2-klubben Sävedalen i Göteborg.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Oskar Rantala Törnfeldt var en vass målskytt i Halmia under 4,5 säsonger. Nu går han vidare i karriären – till division 2-klubben Sävedalen i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden