Hallandsposten

”Idol”-nikolina släpper ny musik – och fortsätter satsa

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Efter höstens tv-äventyr fortsätter ”Halmstads Adéle” – Nikolina Lekic – att satsa på musiken och blickar även mot Melodifest­ivalen i framtiden. Nyligen släppte hon en ny låt, som redan har hunnit spelats på radio. – Det var helt sjukt; det är någonting som jag har drömt om, säger hon.

Efter tre veckors julledighe­t hemma i Halmstad har Nikolina Lekic, 20 år, nu återvänt till Kalmar där hon pluggar på Linnéunive­rsitet. Hon har två år kvar till examen.

– Jag tänker att jag vill jobba på barn- och familjeenh­eten på socialtjän­sten. Men jag vill prova på lite av allt egentligen. Men det är det jag siktar på.

Under hösten fick studierna ta en liten paus, eftersom Nikolina då deltog i Tv4-programmet ”Idol”.

Hon tog sig vidare till den direktsänd­a kvalveckan, där hon dock fick lämna i den sista fredagsutt­agningen. Nu med några månaders perspektiv kan hon se tillbaka på allt som hände.

– Jag tänker att det var en jättebra tid för mig. Jag ångrar ingenting och det var kul att träffa så många nya människor. Det har också öppnat nya möjlighete­r för mig, så det är kul.

Under tävlingens gång hyllades hon om och om igen av juryn. Bland annat kallade Anders Bagge henne för ”Halmstads Adéle”.

– Om mitt självförtr­oende går ner någon gång så tänker jag bara på att Bagge har sagt det till mig, så blir man glad igen. Det är något jag kommer att ha med mig för livet.

Även andras reaktioner har varit uppmuntran­de, berättar hon.

– Folk har varit jättestött­ande. Jag har inte fått någonting negativt, så det känns bra. De supportar mig, de följer mig fortfarand­e och vill se ny musik.

Och det får de. Under artistnamn­et Niko släppte hon i december uppföljare­n till ”Blå ocean”, singeln ”Need you”. På Youtube har videon redan fått nära 70 000 visningar.

– Jag skrev den för några år sedan. Nu efter ”Idol” och när min karriär i farten så tyckte vi att jag kunde spela in den. Min producent är ifrån Emmaboda, så jag åker dit ibland och spelar in låtar. Vi lade ut den på Spotify och där går det bara upp, upp hela tiden. Det tycker jag är jättekul. Och så var den med på radio också.

Hur var det att ha en låt som spelas på radio?

– Det var helt sjukt. Det är nånting som jag har drömt om – och så händer det! Det är surrealist­iskt egentligen.

Har du mer musik på gång?

– Ja, jag var precis i Jönköping och spelade in hos en annan producent. ”Idol” har verkligen öppnat upp vägar för mig. Den kommer när den är klar. Jag vet inte exakt när, men den är på gång.

Hur ser du annars på framtiden?

– Jag ska bara fortsätta och sen får vi se. Vi har pratat lite om Melodifest­ivalen och ifall vi ska söka dit nästa år. Bara fortsätta att blicka framåt. Det är mycket planer på gång. Jag är också lite öppen för olika genres. Jag kör olika varje gång, men pop och r’n’b ska jag nog köra mest. Sånt som når ut till folk.

” Folk har varit jättestött­ande. Jag har inte fått någonting negativt, så det känns bra. De supportar mig, de följer mig fortfarand­e och vill se ny musik.

Nikolina Lekic Artist

Hon hoppas även kunna göra några konserter framöver.

– Jag ska försöka boka in lite spelningar längre fram. Kanske Halmstad, Kalmar, lite överallt i landet. Vi får se, men jag gillar att köra live.

Nikolinas pappa Ivan är musikprodu­cent, och båda föräldrarn­a har varit viktiga för Nikolina under den här tiden.

– Det är kul att vara i samma bransch. Han stöttar, och mamma också. Hon är också jätteinbla­ndad. Det känns som att alla i familjen är lite involverad­e.

 ?? BILD: JAKOB DAHLSTROM ?? Nikolina Lekic deltog i ”Idol” hösten 2023 och har nu släppt ny, egen musik.
BILD: JAKOB DAHLSTROM Nikolina Lekic deltog i ”Idol” hösten 2023 och har nu släppt ny, egen musik.
 ?? BILDER: TV4 ?? ”’Idol’ var en jättebra tid för mig. Jag ångrar ingenting och det var kul att träffa så många nya människor. Det har också öppnat nya möjlighete­r för mig, så det är kul”, säger Nikolina Lekic.
BILDER: TV4 ”’Idol’ var en jättebra tid för mig. Jag ångrar ingenting och det var kul att träffa så många nya människor. Det har också öppnat nya möjlighete­r för mig, så det är kul”, säger Nikolina Lekic.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden