Hallandsposten

Division 1-duo tränar med Astrio: ”Har kul satsning”

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Båda har spelat två år i ettan med Tvååker. Nu är tidigare Halmiaprof­ilerna Isak Petersson, 29, och Marcus Jönsson, 25, tillbaka i Halmstad – och tränar med Astrio. – Det är absolut ett alternativ. Jag känner många i laget och det verkar vara ett gött gäng, säger Isak Petersson.

BK Astrio miste förra säsongens bäste målskytt Philip Comnell till Ängelholm i ettan före jul. Men nu kan en annan dokumenter­ad målskytt vara på väg till division 2-topplaget – från ettan.

Isak Petersson, som vann skytteliga­n i tvåan med Halmia på 22 mål 2018, lämnar Tvååker och letar efter en ny klubb i Halmstadtr­akten. – Jag har börjat jobba nu i Halmstad. Jag pendlade under hösten och var i valet och kvalet om jag orkade ett år till, men landade i att det blev lite för mycket så jag tänker hitta något lite närmare här, förklarar Petersson, som arbetar som lärare på Slottsjord­sskolan. Astrio, där han spelade i tonåren, är en tänkbar ny klubbadres­s. – Jag var där i går (tisdag) och tränade och kände lite på det. Det är absolut ett alternativ. Jag känner många i laget och det verkar vara ett gött gäng. De har en kul satsning nu, säger han.

– Jag har pratat med lite olika (klubbar) och vi får se var det landar. Jag tar någon vecka nu och låter det sjunka in, men det kändes bra när jag var hos Astrio.

Även mittfältar­en Marcus

Jönsson – som liksom Isak Petersson gick från Halmia till Tvååker inför säsongen 2022, men inte heller blir kvar hos ettan-laget – tränar med Astrio.

Söndrumskl­ubbens tränare Peter Lindau ser gärna både Jönsson och Petersson i den gulsvarta dräkten under 2024.

– Det är två bra spelare som passar in, som är vana vid att träna mycket och som håller nivån. Det är trevliga grabbar också, och lokala spelare som bor i Halmstad, säger Lindau.

Anfallaren/mittfältar­en Henrik Johansson från Laholm – som tidigare bland annat har varit i ungdomspro­ffs i engelska Brentford och spelat i superettan med Trelleborg – är Astrios hittills enda klara nyförvärv.

Men det kan bli fler nytillskot­t. Tränare Lindau säger:

– Det finns fler spelare som tränar med oss och som kan vara aktuella för att komma och träna. Det är ingen trupp som är spikad och vi kan vara ett antal spelare till, men samtidigt kan vi inte vara för många för då tappar vi både kvalitet, speltid och tempo på träningarn­a.

” Det är två bra spelare som passar in, som är vana vid att träna mycket.

Peter Lindau

 ?? ARKIVBILDE­R: KRISTER ANDERSSON ?? Förra Halmiaspel­arna Isak Petersson (till vänster) och Marcus Jönsson lämnar Tvååker i ettan och tränar nu med Astrio.
ARKIVBILDE­R: KRISTER ANDERSSON Förra Halmiaspel­arna Isak Petersson (till vänster) och Marcus Jönsson lämnar Tvååker i ettan och tränar nu med Astrio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden