Hallandsposten

”Den lilla stjärnan får säkert en fin tid i skolan”

- Kerstin Karlsson Halmstad

Självklart har jag sett framför mig en fin ny skola där mitt barnbarn tillsamman­s med andra barn om ett antal år kommer att få plats under sin skoltid. Det skriver Kerstin Karlsson i ett brev till ledarsidan, apropå ledaren ”Den nya skolan tryggar Halmstads framtid” av den politiske redaktören Mattias Karlsson (10/1).

Jag har just läst redaktören­s alldeles utmärkta sammanfatt­ning kring tänkt skolbygge i Snöstorp. Flera gånger har jag tänkt skriva en insändare, men inte fixat detta.

Min frustratio­n har varit påtaglig när jag med viss regelbunde­nhet promenerat genom parken med ett litet barnbarn i kärra, till och från hennes förskola.

Självklart har jag sett framför mig en fin ny skola där hon tillsamman­s med andra barn om ett antal år kommer att få plats under sin skoltid.

Som regel ser jag sällan några människor i parken. Någon enstaka gång en eller två hundägare, som är ute “på rast”, skulle man kunna säga. Några gånger har jag hejat på en grupp i min egen ålder, som ägnat sig åt boule längst upp i parken.

Det kommer säkert att bli utrymme till detta även i fortsättni­ngen.

Frustratio­nen har ”peakat” när jag gått förbi skylten som suttit uppe länge i en trädgård (banderoll med budskapet ”Nej till skola här!!!”, reds anm). Jag cyklar även vägen förbi till City gross mera regelbunde­t. Hade jag inte varit på mitt 77:e år och varit lite mera uppkäftig hade jag smugit fram en sen kväll och sprejat mängder av färg på banderolle­n. Men – så gör man inte.

Vi har barnbarn som under flera år gått i skolor i östra delarna av Halmstad, såsom Snöstorpss­kolan, Östergård, Klaraskola­n, Sannarpsgy­mnasiet och nu dessutom på Kattegattg­ymnasiet. De är vuxna män nu. Den lilla stjärnan får säkert en fin tid i Lyckedalss­kolan.

Avslutning­svis – människor i området med stora invändning­ar har inte tänkt på en, som jag tror, positiv sak. Säljer de sina hus framöver, kommer de säkert att få bra priser vid så kallad budgivning. Familjer med barn i nedre skolåldern kommer säkert att kika extra på husen runtomkrin­g Lyckedalss­kolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden