Hallandsposten

Pappa misshandla­de mamman – inför ögonen på äldsta barnet

Halmstad: En kvinna blev slagen, sparkad och strypt av sina barns pappa inför ögonen på den äldsta sonen, som också fick ta emot ett slag. Nu döms pappan till fängelsest­raff för misshandel och barnfridsb­rott.

-

Det var under förra året som mannen och kvinnan hamnade i handgemäng efter att förhålland­et varit upp och ner under en längre tid.

Mannen bodde tidvis tillsamman­s med sin familj men kvinnan hade bett honom att skaffa ett eget boende efter att förhålland­et gått i stå.

Mannen var hemma hos kvinnan och barnen när det uppstod en konflikt kring en påstådd otrohet och kvinnan hindrades att lämna sin bostad. I stället fick hon motta sparkar och glåpord under natten inför ögonen på sitt äldsta barn.

Dagen efter ringde hon till sin arbetsgiva­re och sa att hon inte kunde komma till jobbet på grund av det som hade hänt under natten.

En dag senare lämnade kvinnan av sina yngsta barn på förskolan medan den äldsta sonen stannat hemma på grund av sjukdom och när mamman kom hem var mannen där.

Hon bad honom att gå men han vägrade.

I stället knuffade och drog mannen i henne vilket till slut eskalerade i att mannen tog ett strupgrepp om kvinnans hals, tryckte upp henne mot en vägg och nästan lyfte upp henne från golvet. Kvinnan fick svårt att andas och det svartnade för hennes ögon.

Sonen kom för att se vad som stod på och då släppte mannen greppet men bråket fortsatte, medan sonen lämnade bostaden.

Kvinnan fick ett slag som gjorde att hon föll till golvet och mannen fortsatte att sparka på henne när hon låg ner.

När sonen kom tillbaka och kvinnan kunde ta sig upp igen men efter ett kortare samtal mellan de vuxna försökte kvinnan fly bostaden men mannen hann ikapp henne och drog in henne igen.

Kvinnan fick motta slag i ansiktet och blödde från näsan men lyckades fly in på en toalett där hon låste dörren.

Kvinnan säger hur hon hörde sonen skrika under flykten och det visade sig att även han fått ett slag i magen av sin pappa och ramlat baklänges och slagit i sitt huvud. Sonen flydde bostaden och kontaktade anhöriga som i sin tur ringde 112.

Mannen nekade till anklagelse­rna och uppgav i stället att han försökt att skydda kvinnan från att göra illa sig själv när han råkat träffa hennes näsa så att hon började blöda. Att han tagit tag i henne och försökt hindra henne från att lämna bostaden var av samma anledning.

Halmstad tingsrätt går på kvinnans och sonens berättelse samt dokumentat­ionen av skadorna som stämmer överens med händelsefö­rloppet som beskrivits och dömer mannen till fängelse i tio månader samt att betala kvinnan skadestånd på drygt 42 300 kronor och sonen på 35 000 kronor.

En kvinna misshandla­des av pappan till sina barn inför ögonen på äldsta sonen.

 ?? ARKIVBILD: ARNE FORSELL ??
ARKIVBILD: ARNE FORSELL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden