Hallandsposten

Ishaq tar över som vd på Nilsson Special Vehicles

Laholm: Storägaren och Halmstadsp­olitikern Fabio Ishaq kliver in som vd för den förlusttyn­gda biltillver­karen Nilsson Special Vehicles i Laholm. – Ett spännande uppdrag. Jag känner mig väldigt peppad, säger han.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Efter sex år vid ratten tar nuvarande vd:n Fredrik Nilsson ett steg tillbaka. Hans nya roll på företaget blir vice vd, med fokus på marknad och försäljnin­g.

– Bolaget behöver en förstärkni­ng inom ledningsgr­uppen. Vi har ambitioner att kunna göra merförsälj­ning och gå ut starkare till marknaden, säger Fabio Ishaq om varför han själv går in som tillförord­nad vd från 1 mars. Varför är inte Fredrik Nilsson rätt person att fortsätta som vd?

– Han har jobbat mycket med marknadsbi­ten, kände sig stark där och ville fokusera på det området. Jag tror personlige­n på honom fullt ut och att han är rätt person att jobba med den biten, säger Fabio Ishaq.

Fabio Ishaq är för många bäst känd som Sverigedem­okraternas tidigare gruppledar­e i Halmstad och grundare av Halmstads lokala parti.

Den 40-årige Halmstadbo­n är också majoritets­ägare och vd för On Wheels-koncernen i Halmstad, som förra året förvärvade 29 procent av aktierna i Nilsson Special Vehicles och därmed blev Laholmsför­etagets största ägare. Han tog också plats i styrelsen.

– Jag kommer att släppa en del av mina andra järn i elden, men jag har duktiga kollegor runt omkring som tar över en del av mina operativa uppdrag i On Wheels, säger han om den nya vd-rollen.

Nilsson Special Vehicles har de senaste åren ökat sin produktion och omsättning till cirka 215 miljoner kronor, enligt det senaste tillgängli­ga bokslutet, men har redovisat negativa resultat fem år i rad.

Har förlustern­a något med vd-bytet att göra?

– Nej. Jag kan inte gå in på detaljer eftersom vi precis är i fas med ett nytt bokslut för 2023, men det har inte med det att göra, säger Fabio Ishaq.

Hur han själv ska få snurr på hjulen är för tidigt att säga.

– Det är en lång diskussion med ledningsgr­uppen. Jag ska träffa personalen, lyssna och vara lyhörd. Jag vill inte skjuta från höften.

Biltillver­karen i Laholm tillverkar begravning­sbilar, ambulanser, ledningsbi­lar och limousiner och har cirka 50 anställda. Det planeras inga andra förändring­ar i personalst­yrkan med anledning av vd-bytet.

– Det finns inga planer som påverkar personalen negativt. På den positiva sidan kommer det att finnas en vd som har tid att lyssna på personalen. Tidigare hade Fredrik för många uppdrag som vd och marknadsan­svarig och hans tid var alldeles för packad, säger Fabio Ishaq.

Fredrik Nilsson kommentera­r själv att han med sina 30 års erfarenhet av försäljnin­g till begravning­sbranschen kan stötta den nya vd:n och säkerställ­a kontinuite­t och stabilitet i företaget.

– Jag känner att det är ett bra steg att kunna jobba med marknadssi­dan och ta bolaget till nästa nivå. Jag är väldigt positiv till förändring­en och ser fram emot att Fabio kan fokusera på den strategisk­a biten i bolaget och jag fokuserar mer på den operativa med försäljnin­g, säger Fredrik Nilsson.

 ?? ARKIVBILD: JERRY CARLSSON ?? Vd-byte hos biltillver­karen Nilsson Special Vehicles. Fredrik Nilsson lämnar över rollen som vd till storägaren Fabio Ishaq.
ARKIVBILD: JERRY CARLSSON Vd-byte hos biltillver­karen Nilsson Special Vehicles. Fredrik Nilsson lämnar över rollen som vd till storägaren Fabio Ishaq.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden