Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Lars Larsson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali Visa från Utanmyra, svensk folkmelodi. Präst var Lars Björksell. Nära och kära tog avsked i kapellet under stilla musik. Psalmer som sjöngs var nr 249, 251 och 114. Akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Bridge over troubled water av P Simon.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Stina Woxmark, Våxtorp. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali på orgel, Largo – Vivaldi. Vid kistan tog de närmaste, ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Adrian på orgeln – Amazing Grace. Som avslutning­smusik spelade Adrian på orgeln, Tröstevisa – B Andersson. Psalmer 249, 190. Präst: Daniel Borsén.

I Staffansal­en har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Josip Kresina, Halmstad. Musik som spelades var Paloma blanca med Demis Roussos, Green green grass of home med Tom Jones, Himlen är oskyldigt blå med Ted Gärdestad och Candle in the wind med Elton John. Officiant var Håkan Benskiöld.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Thore Thorsson, Halmstad. Akten inleddes med att Desirée Klerbratt spelade Air av J S Bach på orgel. Präst var Ulf Edlund. Akten avslutades med att musikern spelade My way på orgel.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum i stillhet för Åke Nilsson, Halmstad. Präst var Lotta Hildesjö Andersson och musiker Elvira Tufvesson.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Inger Fritzon, Halmstad. Som inledning spelades genom ljudanlägg­ning Morning has broken med Yusuf/cat Stevens och Sommarkort med Cornelis Vreeswijk. Officiant var prosten Björn Berggren och med orgelmusik medverkade kantor Ylva Ericsson. I kyrkan tog de närmaste tillsamman­s med övrig släkt och många vänner ett sista farväl. Som avslutning i kyrkan spelades Liekkas med Sofia Jannok innan Ingers kista bars ut ur kyrkan till begravning­sbilen.

I Harplinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Barbro Portinsson, Haverdal. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Eva Persson på orgel spelade Tröstevisa av B Andersson därefter sjöng Nina Widegren Jag fick låna en ängel av S Clamp, därefter spelades Did i tell you av Williams. Efter överlåtels­en sjöng solisten Så skimrande var aldrig havet av Taube. Präst var Peder Jarnvall. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten Den jag kunde va av M Wiehe. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Time to say goodbye av Sartori.

 ?? ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI ??
ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden