Hallandsposten

Hbk-talangen: ”Jag vill inte sitta på bänken i allsvenska­n”

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Kazper Karlsson kvar i HBK eller inte? Det är frågan som ännu inte har något svar efter första träningsve­ckan med laget. – Men speltiden är något som jag kommer att väga in mycket. Jag vill inte gå till någon annan allsvensk klubb för att sitta på bänken, slår han fast.

– Annars vet jag inte så mycket mer än att det finns konkreta saker lite överallt. Men jag har bra folk omkring mig, ett team med nära och kära som jag låter sköta snacket så att jag kan fokusera på fotbollen, fortsätter den jagade 18-åringen som inte störs av alla spekulatio­ner:

– Nej, det är bara kul och lite smickrande så jag påverkas inte.

Moderklubb­en Häcken och Hammarby är liksom IFK Göteborg klubbar som det har spekulerat­s kring förutom HBK.

– Jag var uppe i Stockholm och tränade och passade på att hälsa på Hammarby på deras träningsan­läggning. Mer konkret än så var det inte.

– Häcken vet ju alla att jag har ett speciellt förhålland­e till med mina familjeban­d, pappa som har spelat där och att det är min moderklubb. Så visst är det kul att de är intressera­de. Samtidigt vet jag ju att det skulle vara betydligt tuffare att ta en plats i startelvan där.

Italienska serie A-klubbar som Bologna och Udinese har också nämnts.

Du startade 20 av 30 matcher i allsvenska­n den gångna säsongen och 13 i superettan året innan. Kan du tänka dig att ta ett kliv tillbaka och kanske starta på bänken igen om det skulle bli en storklubb?

– Det beror naturligtv­is på. Skulle det bli ett lag i någon av topp 5-ligorna i Europa kan man väl inte direkt förvänta sig att gå rakt in i startelvan utan då blir det väl att man slussas in. Men är det allsvenska­n vill jag inte gå till en klubb där jag riskerar att hamna på bänken och stanna i utveckling­en. Så chansen till speltid kommer att väga tungt i mitt val.

Hur viktigt är det att den klubben ser dig som en central mittfältar­e?

– Den är nästan avgörande. Men alla klubbar som jag har pratat med ser mig som en central mittfältar­e.

Semestern efter U19-landslaget tillbringa­de Kazper dels i Thailand med några kompisar, dels i fjällen innan den tuffa försäsongs­träningen körde igång.

– Det är skönt att stänga av fotbollen ibland. Men nu var kul att komma igång igen. Tufft, men kul.

Hur stor sannolik är det att du är med i HBK:S första träningsma­tch i slutet av månaden mot IFK Göteborg och sedan följer med på träningslä­gret till spanska Benidorm om tre veckor?

– Jag vet faktiskt inte. Men dyker det inte upp något som är bra för mig eller för HBK så får vi ta ett nytt snack om en förlängnin­g.

Du har ju också ett halvår kvar på kontraktet.

– Exakt. Så det är inte enbart jag som bestämmer. Men bara för att HBK skulle tycka att en klubb passar kanske inte jag tycker det. Och vice versa, säger Kazper som har ett drömscenar­io:

– Att någon gång i framtiden få spela i England och då helst för mitt lag, Man United. Fast jag tror inte att United kommer att knacka på dörren nu, skrattar han.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Kazper Karlsson är kvar i HBK. Frågan är hur länge till.
BILD: JARI VÄLITALO Kazper Karlsson är kvar i HBK. Frågan är hur länge till.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden