Hallandsposten

Målkalas efter drömstart – lagkaptene­n till sjukhus

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Drömstart, målkalas och tre nya poäng in på kontot för Halmstad Hammers. Men 8–4-segern mot Mariestad grumlades av att lagkaptene­n Robin Dahse fick en skridskosk­ena i ansiktet och fick åka till sjukhus i Skövde. – Det kunde ha gått riktigt illa, säger Hammers tränare Jens Berggard.

Hammers kom snabbt tillbaka efter uddamålsfö­rlusten i onsdags mot Vimmerby.

Redan efter knappt åtta minuter hade gästerna skaffat sig 3–0 efter rena drömstarte­n.

Det tog bara tre minuter innan den första pucken låg bakom Tobias Sandberg i hemmamålet. I spel fem mot fyra höll sig Viktor Gagic framme på en målvaktsre­tur och vispade in pucken.

51 sekunder senare var det dags igen när Albin Blomberg skrinnade ifrån hemmaförsv­aret och helt fri satte 2–0 som blev 3–0 efter 7.54 då Hammers på nytt fick utdelning i powerplay. Oliver Casselsten sköt och framför mål dök Alexander Gunnarsson upp och styrde in trean.

Visserlige­n reducerade Mariestad, men det var bara en tillfällig upprycknin­g. Hammers fortsatte att spela bra ishockey och utnyttja luckorna i motståndar­nas defensiv.

Robin Dahse smet elegant mellan två backar och placerade in 4–1. Innan perioden var till ända slog kedjekolle­gan Viktor Bernhardtz till med 5–1.

Hemmalaget­s kollaps fortsatte i andra perioden. Den var inte gammal – bara 59 sekunder – då Mariestad gick bort sig och tre Hammersspe­lare kom helt fria. Sist på pucken var William Gustafsson.

Men mitt i all glädje skadade sig Robin Dahse i en duell vid sargen. Hammersanf­allaren ramlade, fick en Mariestads­spelares skridsko i ansiktet och lämnade isen blödande.

– Skenan slog upp på ögonbrynet under visiret, men som väl var så klarade sig ögat. När vi kom in i omklädning­srummet i pausen satt Robin med tryck för ansiktet och både tröjan och handskarna var blodiga, säger Jens Berggard. Hur illa är det?

– Jag vet inte, men jag hoppas att det inte ska vara så allvarligt. Fast det kunde gått illa.

I sista perioden handlade det mest om defilering även om det blev lite oroligt sedan Mariestad reducerat både en och två gånger efter Alexander Gunnarsson­s 8–2-mål, men en timeout av Jens Berggard lugnade ner känslorna.

– Jag är jättenöjd med hur vi spelade i de två första perioderna. Vi flyttade pucken snabbt och gjorde Mariestad dåliga. Första 20 minuterna var kanske inte de bästa vi gjort under min tid som tränare här, men det var helt klart den mest effektiva, myser Berggard. Och fortsätter:

– Sedan är jag lite besviken att vi går ner oss i tredje perioden. Vi var slarviga och nonchalant­a. I pausen mellan andra och tredje sa vi att vi skulle fortsätta spela så att det inte blir 7–5 eller 8–6. Därför tog jag en timeout när det reducerade till 8–4 och efter det var det lugnt.

” Skenan slog upp på ögonbrynet under visiret, men som väl var så klarade sig ögat

Jens Berggard

?? ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON ?? Lagkaptene­n Robin Dahse gjorde ett av målen när Hammers körde över Mariestad med 8–4, men i andra perioden fick han lämna isen efter att ha fått en skridsko i ansiktet.
ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON Lagkaptene­n Robin Dahse gjorde ett av målen när Hammers körde över Mariestad med 8–4, men i andra perioden fick han lämna isen efter att ha fått en skridsko i ansiktet.