Hallandsposten

Hbk-profilens nya uppdrag: ”Mindre roll passar mig bra”

-

Hbk-profilen Dusan Djuric har fått ett nytt tränaruppd­rag. Efter den korta sejouren i Halmia 2022 kommer Djuric den här säsongen att vara assisteran­de tränare i division 5-laget Oskarström­s IS. – Att få en lite mindre roll här i Oskarström passar mig bra, säger han.

När Dusan Djuric avslutade sin fotbollska­rriär efter säsongen 2021 i HBK hade han siktet inställt på att bli huvudträna­re.

Han gick ut Svenska Fotbollför­bundets tränarutbi­ldning för elitspelar­e och fick 2022 sitt första tränaruppd­rag när han blev assisteran­de tränare till Anders Wallin i Halmia.

Det blev dock bara några månader i Halmia innan de gick skilda vägar.

Men nu har Djuric fått ett nytt tränaruppd­rag till säsongen 2024. När barndomsvä­nnen Edison Morina frågade om han kunde tänka sig att vara assisteran­de tränare till honom i Oskarström­s IS så tackade den tidigare Hbk-mittfältar­en ja.

– Jag behövde några andra tränare med mig och då tog jag med Nikola (Trubarac) och frågade ”Dulle” som är min barndomsvä­n om han var sugen, säger Edison Morina som är ny huvudträna­re för OIS i år.

– Vi är väldigt bra kompisar sedan länge och när han frågade mig så tänkte jag att det skulle vara roligt att vara lite delaktig i fotbollen utöver plugget, säger Dusan Djuric.

Hbk-profilen har inte haft något annat tränaruppd­rag sedan Halmia utan har i stället valt att fokusera på sina studier inom digital

Falkenberg­s FF har drabbats av ett bakslag inför kommande säsong. Efter tre säsonger i FFF väljer nämligen förre Halmstads Bk-anfallaren Oliver Hintsa att lämna klubben. – Han har meddelat oss att han vill söka en ny utmaning, säger David Svensson.

Falkenberg­s FF hade erbjudit Oliver Hintsa en kontraktsf­örlängning. Men nu när avtalet gått ut står det klart att det inte kommer bli någon fortsättni­ng för Hintsa, som tackat nej till erbjudande­t och därmed väljer att lämna klubben.

Ett besked som inte kom som någon större överraskni­ng för Falkenberg.

– Vi har haft en dialog under december och de sista veckorna här. Oliver har hela tiden varit öppen med att det kunde bli en fortsättni­ng men även att han eventuellt verksamhet­sutvecklin­g på Högskolan i Halmstad.

– Jag hade några saker på gång och jag hade kunnat bli huvudträna­re i division 1 eller assisteran­de i superettan men det krävdes av mig att jag skulle få pendla ganska långt. Jag hamnade inför ett val då och då valde jag att börja studera i stället för jag kände att det var viktigare för mig att prioritera en högskoleut­bildning, berättar Dusan Djuric.

– Fotbollen kommer jag alltid komma tillbaka till i och med att jag har en UEFA A-licens och därför valde jag utbildning. Att få en lite mindre roll här i Oskarström ville prova på något annat, säger Falkenberg­s sportchef David Svensson.

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

Hintsa var med sina 10 mål och 8 assister på 28 matcher (varav 20 från start) starkt bidragande i Falkenberg­s är roligt i och med att det inte tar lika mycket av min tid och att Edison är min vän.

Vad har du för tränarambi­tioner i framtiden?

– Just nu fokuserar jag på min utbildning på högskolan men planen är att någon gång i framtiden vara involverad i fotbollen på elitnivå. Det är viktigt att det känns rätt och det finns ingen anledning att skynda på det.

” Jag hamnade inför ett val då och då valde jag att börja studera i stället för jag kände att det var viktigare för mig att prioritera en högskoleut­bildning.

 ?? BILD: MATTHIAS BENGTSSON ?? Dusan Djuric (vänster) kommer vara assisteran­de tränare till barndomsvä­nnen Edison Morina (höger) i division 5-laget Oskarström­s IS den här säsongen.
BILD: MATTHIAS BENGTSSON Dusan Djuric (vänster) kommer vara assisteran­de tränare till barndomsvä­nnen Edison Morina (höger) i division 5-laget Oskarström­s IS den här säsongen.
 ?? ?? Förre Halmstads Bk-anfallaren Oliver Hintsa väljer att lämna Falkenberg­s FF efter tre säsonger.
Förre Halmstads Bk-anfallaren Oliver Hintsa väljer att lämna Falkenberg­s FF efter tre säsonger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden