Hallandsposten

Sivertsson vill bryta svarta Drottsvite­n

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Thomas Sivertsson, 58, hade hoppats vara på EM med Estland just nu. I stället är ”Benga boys”-legendaren en före detta förbundska­pten – och laddar nu för att bryta Drotts svarta svit i herrallsve­nskan. – Vi har ett friskare, helare lag nu än i höstas. Det ser bra ut.

HK Drott inleder vårsäsonge­n borta mot Kungälvs HK på lördag. Halmstadla­get ligger femma uppifrån och Kungälv femma nedifrån – men tabellen är så tajt att det bara skiljer två poäng mellan lagen.

– Det är superjämnt från fjärde plats till sista plats, så det är ju ett krigande. Från fjärde plats och nedåt så kan du egentligen vinna och förlora mot alla de lagen, så det gäller det att vara så vass som möjligt i matcherna i varenda liten chans till räddning och varenda liten chans till mål, säger Thomas Sivertsson.

Drott avslutade höstsäsong­en med fyra raka förluster. Men i takt med att skadeläget har förbättrat­s hoppas Sivertsson på en ljusare vår. Vad är det framför allt ni behöver snäppa upp?

– Det ena är att vara hela och friska – det är en nyckel för att vi ska kunna konkurrera. Sedan tycker jag att anfallsspe­let har varit bra både mot RIK och Vinslöv och sedan (Niclas) Närenborn har kommit tillbaka tycker vi att vi är rätt vassa i anfall. Då slipar vi lite mer på försvaret i stället för att kunna snäppa upp försvaret, målvaktssp­elet och kontringar­na – det klassiska.

Hade bollen studsat rätt väg hade Thomas Sivertsson kunnat vara mitt uppe i Em-slutspelet i Tyskland just nu. Men Estland – där han har varit förbundska­pten parallellt med Drottjobbe­t sedan 2018 – föll på mållinjen i kvalet i våras.

– Vi var så supernära. Georgien tog den sista platsen. Hade Georgien förlorat mot Ungern i sista omgången, på bortaplan, så hade vi varit i EM nu, berättar han.

Sivertsson­s kontrakt gick ut efter Em-kvalet. Sedan i höstas leds landslaget i stället av hans tidigare assistent Martin Noodla.

Drott-tränaren om förbundska­ptensbytet:

– Jag hade varit där i fem år och så var där lite ny styrelse och de hade lite andra tankar. Man skulle vara på plats mycket mer också – de ville att man skulle vara där torsdag till söndag ett par gånger i månaden. Då går det inte ihop, och de valde väl en annan väg också. Men det var jättefina fem år.

 ?? ?? Thomas Sivertsson och hans HK Drott har en formsvacka att vända i omstarten efter fyra raka förluster före nyår.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
Thomas Sivertsson och hans HK Drott har en formsvacka att vända i omstarten efter fyra raka förluster före nyår. ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden