Hallandsposten

Parodiska scener när Sverige vann mot Estland

-

Kraftigt regn gav en rejält vattensjuk plan. Men fotboll spelades ändå i Pafos – även om det i stunder bjöds på parodiska scener. – Det var stora pölar, säger Sebastian Nanasi om Sveriges 2–1 mot Estland på januaritur­nén.

Stelios Kyriakides-stadions gräsmatta stod länge emot vätan. Men med ösregnet i Pafos, Cypern, var det bara en fråga om när planen skulle bli rejält sur. Och särskilt länge dröjde det inte.

Efter drygt 20 minuter plaskade det rejält kring spelarnas fötter och på vissa ställen varken studsade eller rullade bollen, vilket gav landskampe­n mellan Sverige och Estland en parodisk touch.

– Det är väldigt svårspelat. Jag vet inte om man såg det på tv men regnet öste ner och det var stora pölar, säger han till TV4 Play.

Allra tydligast blev planens pölar när Isaac Kiese Thelin, Malmö FF:S allsvenska skyttekung och den mest erfarne landslagss­pelaren i truppen, fick ett friläge i 32:a minuten men det var en chans som försvann då bollen fastnade i en vattensaml­ing.

Trots förutsättn­ingarna hittade Sverige rätt till slut.

Efter en bra start, med mycket boll och aggressiv, hög press, dröjde det dock till 30:e minuten innan Sebastian Nanasi, Malmö FF, prickade in kvittering­en.

Innan dess var det Estland som hittade nätet – även då var Nanasi inblandad.

– Det var för dåligt av mig. Jag trodde Anton (Salétros) var mer fri men jag missuppfat­tade. Passning var för lös, alldeles för dåligt. Det målet är på mig, säger 21-åringen om Kevor Palumets ledningsmå­l efter 19 minuter.

Regnet avtog i slutet av första halvlek och till andra var planen åter i spelduglig­t skick.

Då fick Sverige ut mer av spelet och Isaac Kiese Thelin, framspelad av en annan Mff:are, Taha Ali, stötte in segermålet 2–1 i 54:e minuten.

Vikarieran­de förbundska­ptenen Daniel Bäckström såg sedan sitt lag ha kontroll på de återståend­e minuterna.