Hallandsposten

Kaptenens skräckskad­a: ”Haft fruktansvä­rd tur”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse fick en skridskosk­ena i ansiktet mot Mariestad i fredags kväll. Några millimeter längre ner och han hade kunnat förlora synen på vänsteröga­t. – Jag har haft fruktansvä­rd tur. Tänk och vaknat i dag och inte sett något, säger han.

Det var strax efter att Hammers gjort 7–1 i bortamatch­en mot Mariestad i Allettan som olyckan var framme.

Robin Dahse och en motståndar­spelare hakade i varandra vid sargen. Mariestads­killen föll framåt och när Hammerskap­tenen som var bakom också tappade balansen träffades Dahse olyckligt av motspelare­ns skridskosk­ena i trakten kring ögat. Blödande lämnade han isen.

– Jag höll handsken för ansiktet eftersom jag inte såg någonting, men till slut så såg jag i alla fall isen och det kändes bra. Det var sjukt mycket blod, men jag tänkte att det är bara att sätta sig i båset och sys – sedan ska jag spela igen. Det har jag gjort flera gånger tidigare, säger Robin Dahse.

Men skadan var betydligt värre än så.

Robin fick åka ambulans till sjukhuset i Skövde där han syddes med sju stygn vid sidan om ögat och ytterligar­e nio på ögonlocket.

– Det hängde som en fettklump ovanför ögat och jag har ett långt ärr, men ögonkontro­llen visade att allt var bra. Det var skönt. Jag har haft extrem tur och är evigt tacksam att skenan inte tog två millimeter längre ner, säger Dahse.

Han fortsätter:

– Jag har fått mig en tankeställ­are och kommer aldrig mer spela med ett vanligt visir. Från och med nu blir det ett helvisir och dessutom ett nytt halsskydd för när sånt här sker då går tankarna till vad som hände i England för ett par månader sedan.

Det var då som Adam Johnson dog efter att ha fått just en skridskosk­ena i halsen.

Närmast väntar nu nya ögonkontro­ller för lagkaptene­n som kom hem till Halmstad under lördagseft­ermiddagen. Kedjekolle­gan Viktor Bernhardtz och hans pappa stannade kvar och Robin fick skjuts till Göteborg där han tillbringa­t natten.

– Vi får se vad som händer. Jag ska ta stygnen på fredag och göra fler ögonkontro­ller så att spela på onsdag igen blir nog lite tajt. Han är glad för all hjälp han fått. – Läkaren har gjort ett jäkligt bra jobb. De ville först inte sy i Skövde, men fick hjälp av en plastikkir­urg i Göteborg och sedan löste sig allt. Det hade varit hemskt att vakna i dag och inte kunna se något.

Matchen då? Jo, den vann Hammers med 8–4.

 ?? ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON ?? Robin Dahse (till vänster) skadade sig i fredags kväll.
ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON Robin Dahse (till vänster) skadade sig i fredags kväll.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse fick sys med 16 stygn efter att ha träffats av en skridskosk­ena över vänsteröga­t i fredagens bortamatch mot Mariestad.
BILD: PRIVAT Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse fick sys med 16 stygn efter att ha träffats av en skridskosk­ena över vänsteröga­t i fredagens bortamatch mot Mariestad.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden