Hallandsposten

Förlustsvi­ten bruten – Drott tog storseger på bortaplan

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Inte en seger sedan i början på december. Men efter fyra raka förluster vände Drott den svarta trenden och vann stort mot Kungälv i Mimershall­en. – Det här var första veckan som vi haft alla spelare på plats och kunnat träna bra. Det ger resultat, myser Drotts ena tränarhälf­t Johan Hedlund efter klara 33–22. Kungälv Drott 22 33

Drott överraskad­e stort i början av säsongen och hängde med i toppstride­n i allsvenska­n.

Sedan kom alla skador och sjukdomar, vilket gjorde att Halmstadla­get tappade kraft och började förlora matcher.

Men med alla friska och hela visade rödvitt hur bra de är och avgjorde tidigt mot ett Kungälv som inte alls hängde med i svängarna. Efter 22 minuter hade Drott rusat i från till hela 15–6 och släppte sedan aldrig greppet.

– Det var ett väldigt taggat gäng i dag. Vi spelade bra försvarssp­el och Emil (Arthursson, 15 räddningar) var duktig i målet. Vi är bra när vi får träff bakåt och kan kontra, säger Johan Hedlund.

Speciellt spelmotorn Jesper Sivertsson var vass och den som visade vägen i början med tre snabba mål då Drott gick från 0–1 till 4–1.

”Jeppe” var också inblandad i det definitiva avgörandet i andra halvlek då Kungälv krympt avståndet till sju mål genom att på nytt göra tre baljor i följd – 28–20 på straff, 29–20 och 30–20 på genombrott med 7-8 minuter kvar.

– Han var laddad, helt okej i sina knän och kunde gå in i situatione­rna med full kraft. Men vi var också totalt sett mer kraftfulla i våra attacker och det gav ”Jeppe” bättre utrymme, tycker Hedlund.

Till slut blev Sivertsson främsta målskytt med nio fullträffa­r.

– Han fick pris som bästa spelare med konkurrens av Emil i målet, men vi svarade för en gedigen laginsats där många verkligen gjorde jobbet i försvaret.

Allsvenska­n är i år extremt jämn och det skiljer inte många poäng mellan femteplace­rade Drott och Redbergsli­d på jumboplats – sex pinnar närmare bestämt.

Därför är alla vinster lagen kan ta oerhört värdefulla. Med alla spelare friska och hela ser framtiden plötsligt ljusare ut för Drott igen.

– Vi har haft skadade spelare eller sjukdomar i truppen sedan andra eller tredje matchen i höstas. Men den här veckan har vi kunnat träna bra och det märktes i dag när Järlfors (Jesper) kunde gå för fullt efter sin tumskada och ”Nille” (Niclas Närenborn) är tillbaka efter sjukdom.

ARKIVBILD: NICKLAS ELMRIN

Närmast väntar OV Helsingbor­g, som vunnit alla sina matcher, hemma på fredag.

– Det är en match som vi inte räknar med att vinna. Därför kändes det extra skönt att ta två poäng på bortaplan mot Kungälv.

 ?? ?? Jesper Sivertsson gjorde nio mål när Drott körde över Kungälv på bortaplan och vände den negativa trenden.
Jesper Sivertsson gjorde nio mål när Drott körde över Kungälv på bortaplan och vände den negativa trenden.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden