Hallandsposten

Prisad som bästa spelare – för första gången någonsin

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

En vecka kvar till Gp-slutspelet i Uppsala. Då har Hylte/halmstads tränare Almir Ljutovac angenäma problem. – Vi har en fantastisk bredd. Det är inte lätt att ta ut rätt lag, säger han efter 3–0-överkörnin­gen mot Södertälje i Örnahallen. Hylte/halmstad Södertälje 3 0

Nästa helg smäller det! Hylte/halmstad är ute efter tredje raka guldet i Gp-sammahang och kan om det blir seger på herrsidan bli historiskt som första laget någonsin att ta åttonde titeln.

Och möjlighete­n finns, såklart! Hylte/halmstad har som vanligt en stark trupp – men frågan är om den någonsin varit så här jämn.

– Konkurrens­en är stenhård på varje position. Idag körde vi runt på mycket folk igen och det gjorde mig inte klokare. Jag sa till grabbarna att det inte är lätt för mig att ta ut en startsexa, men samtidigt som det är tufft är det skitkul, säger Almir Ljutovac.

Södertälje blev en munsbit i genrepet inför Gp-slutspelet och H/htränaren var nöjd med det mesta – utom servarna.

– Vi hade kontroll från start till mål, men servarna var för dåliga. I det första setet som vi vann med 25–13 kom sju av Södertälje­s poäng på våra servemissa­r, upplyser Ljutovac.

En lite rolig grej som hände och gjorde Ljutovacs Gp-jobb ännu lite tuffare var landslagsc­entern Teodor Nilssons fina spel framme vid nät. Han fick pris som bästa spelare – för första gången någonsin. Då

"Jag sa till grabbarna att det inte är lätt för mig att ta ut en startsexa, men samtidigt som det är tufft är det skitkul

Almir Ljutovac

har han ändå spelat volleyboll i många år.

– En solskenshi­storia. Hans mamma som satt på läktaren blev så glad att hon började gråta.

 ?? ARKIVBILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM ?? Teodor Nilsson blev för första gången utsedd till matchen bästa spelare när Hylte/halmstad krossade Södertelje.
ARKIVBILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM Teodor Nilsson blev för första gången utsedd till matchen bästa spelare när Hylte/halmstad krossade Södertelje.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden