Hallandsposten

Halmia charmade publiken i egna turneringe­n

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

De vann inte, men frågan är om inte Halmias 14-årslag spelade den charmigast­e futsalen i Halmia arena cup. Till slut blev det respass i semifinale­n mot slutsegran­de Angered. – Vi var väldigt nära, säger tränaren Didi Lukebani.

Det börjar hända saker i Halmias ungdomsver­ksamhet.

Klubbens pojkar födda 2010 gjorde en alldeles strålande turnering på hemmaplan och visade prov på både ett vägvinnand­e och effektivt anfallsspe­l.

I kvartsfina­len mot Böljan blev det 3–0 till rödvitt efter ett par riktigt fina mål där bollen gick som på ett snöre, men i semifinale­n blev till slut Angered för svåra som vann med uddamålet 1–0.

– Vi spelade stabilt. Vi satsar mycket på one-touch-futsal och att förflytta oss. Sedan var Angered lite större än oss, men vi lär oss hela tiden och det är viktigt, tycker Didi Lukebani.

Han basar tillsamman­s med Syle Nikqi över en spännande kull som redan gjort många bra resultat i både futsal och fotboll.

– Vi har varit i både kvartsfina­l och semifinal i olika cuper i Göteborg och även vunnit andra. För ett par månader sedan vann vi Bendt Bil Cup efter att ha varit helt överlägset. I finalen blev det 7–0, upplyser Lukebani.

Halmia arena cup anordnades för andra gången i helgen. I premiärupp­lagan i fjol kom 100 lag till spel – en siffra som var drygt 30 procent högre i år.

– I framtiden hoppas vi att vi kan växa mer och klara 200 lag. Futsal är inte så stort i Halland, men är betydligt mer populärt i Skåne och Göteborg och därför var det många lag med därifrån i år, säger tävlingsle­daren Peter Blomqvist, som tränar klubbens herrlag.

Han fortsätter:

– Sedan är turneringe­n ett bra skyltfönst­er för oss och viktig för ekonomin i Halmia eftersom det ger goa pengar.

Halmia arena cup har spelats i Halmstad arenas A1 och A2 samt i Skolidrott­shallen.

” Vi spelade stabilt. Vi satsar mycket på one-touch-futsal och att förflytta oss.

– Det känns som om det är en väl genomförd turnering och vi är supernöjda. Själva vill vi nog kalla det succé med proffsiga domare och att allt flyter på som det ska. Vi har också fått mycket bra kritik från andra som varit här, slutar Blomqvist.

 ?? ?? Halmias pojkar födda 2010 gjorde en stark turnering i Halmia arena cup och var nära att ta sig till final, men förlorade semifinale­n mot Angered med uddamålet.
Halmias pojkar födda 2010 gjorde en stark turnering i Halmia arena cup och var nära att ta sig till final, men förlorade semifinale­n mot Angered med uddamålet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden