Hallandsposten

Halmstads målvakt höll nollan efter paus – i handboll!

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Han höll nollan i andra halvlek innan han lämnade över till målvaktsko­mpisen Faik Ljajic. I handboll. – Det har jag aldrig varit med om tidigare, skrattar Noel Lundqvist efter att hans Halmstad Handboll varit i en klass för sig i Usm-gruppspele­t P14 steg 3 C i hemma i Örjanhalle­n.

IF Kristianst­ad 28–18, KFUM Kalmar 24–14, HP Tibro 21–13 och i gruppfinal­en – HK Country 19–8!

– Vi skulle ha spelat i B-klassen i stället för att få mer jämbördigt motstånd. Men i steg 2-gruppspele­t i Strömstad i höstas underprest­erade vi och hamnade då i C-klassen, förklarar Johan Jedborg som tränar laget ihop med Mimmi Andersson, Isak Axelsson och Christian Bergendahl.

– Vi hade en tung höst, där vi inför säsongen valde att spela på en nivå högre för att utmana och utveckla grabbarna. Sedan fick vi en tuff Usm-lottning med flera riktigt bra lag från syd där säkert två, tre av dem kan nå slutspelet.

Det kan däremot inte Halmstad Handboll då spel i A-klassen krävs.

"Tidigare var det ren utslagning av cupkaraktä­r, men genom det här upplägget får alla chansen till fler matcher, vilket är bra

Johan Jedborg Tränare, Halmstad Handboll

För laget återstår istället steg 4 och B-klassen.

– Tidigare var det ren utslagning av cupkaraktä­r, men genom det här upplägget får alla chansen till fler matcher, vilket är bra. Så nu ska vi avsluta snyggt, säger Johan.

Då hade Halmstad Handboll inför fullsatta bänkrader i Örjanhalle­n avslutat mycket övertygand­e mot HK Country när 3–3 via 9–4 blev 11–5 i paus.

Som via 16–5 blev 19–8 till slut efter att Noel Lundqvist bara släppt in ett mål under de avslutande nio minuterna före paus och sedan hållit nollan de inledande 13 minuterna i andra halvlek fram till 15–5 innan Faik Ljajic tog över och även han övertygade.

– Jo, det gick riktigt bra – både för mig och laget. Fast även om vi var extra taggade för att få spela USM på hemmaplan inför allt folk gick det nog lite lättare än vi hade trott, konstatera­r Noel.

Själv har han spelat handboll i tre år, men från början var han inte målvakt.

– Då spelade jag ute. Men sedan testade jag på det och jag insåg att det passade mig bäst. Så efter det har det varit träning, träning, träning...

Och bollrädd är Noel inte som svarade för några riktigt vassa parader på närskott.

– Nä, då ska man inte inte hålla på med det här, skrattar Lundqvist med framtidsmå­let klart:

– HK Drott och sedan landslaget.

 ?? BILD: JAN-OWE WIKSTROM ?? Usm-gruppspele­t spelades i Örjanhalle­n på söndagen.
BILD: JAN-OWE WIKSTROM Usm-gruppspele­t spelades i Örjanhalle­n på söndagen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden