Hallandsposten

Jannik Sinner vann med ”Morotspojk­arna” på plats

Jannik Sinner klarade sin första prövning i Australian Open-tennisen och besegrade Botic van de Zandschulp i raka set. Den unge italienare­n fick hjälp av sin fanclub ”Morotspojk­arna” som hejade fram honom på plats.

- TT

– Det känns bra att se dem på läktaren, jag hade inte räknat med att de skulle komma hit. Vi har en del en del fina minnen tillsamman­s, säger Jannik Sinner till TT på presskonfe­rensen efter matchen.

Det blev en övertygand­e start på sejouren i Melbourne för 22-åringen från södra Tyrolen – som inledde med att bryta motståndar­ens serve redan i matchens första game.

Därefter följde en match med flera långa och intensiva bollduelle­r som fick publiken på Rod Laver Arena att både kippa efter andan och klappa händerna.

Inledninge­n på tredje set blev spännande när världsfyra­n Sinner – som pekas ut som en av favoritern­a till titeln – tappade sin serve. Det såg han dock till att lösa genom att bryta van de Zandschulp­s två nästföljan­de game och slutresult­atet kunde så småningom skrivas till 6–4, 7–5, 6–3.

– Jag vann i raka set, men det var inte lätt. Han spelade bra och servade väl, men jag lyckades på något sätt bryta i viktiga skeden av matchen, säger italienare­n.

Sinner pekas ständigt ut ut som ett av tennisens främsta framtidsna­mn, vilket märktes på publikens upprepade jubel vid hans poängvinst­er. Kanske blev jublet extra påtagligt till följd av att ”Morotspojk­arna” var närvarande.

De sex medlemmarn­a – samtliga utklädda till morötter – kommer från samma lilla stad i norra Italien och har följt sin idol i flera år. När de på en presskonfe­rens inför söndagens match får frågan om varför de fastnat för Sinner nämner de hans spel, ödmjukhet och, förstås, att han är italienare.

På frågan hur de tror att det kommer gå för honom blir det uppenbart att det finns stora förväntnin­gar.

– Lottningen ser bra ut för Jannik,

i semifinal får han möta Novak (Djokovic), säger medlemmen Lorenzo Ferrato med påtaglig entusiasm i rösten.

Men så hejdar han sig.

– Vi hoppas alltid att han ska nå så bra resultat som möjligt. Men i Italien har vi en tradition av att inte uttala det vi verkligen önskar för att inte riskera otur. Låt oss därför titta på matcherna och stödja på bästa sätt.

På damsidan är danska Caroline Wozniacki vidare till andra rundan i Australian Open. Hennes motståndar­e, Magda Linette, tvingades bryta matchen på grund av skada.

Wozniacki vann första set med

ARKIVBILD: ANTONIO CALANNI

6–2 och ledde med 2–0 i andra när Linette bestämde sig för att dra sig ur. Polskan fick synliga problem redan vid ställninge­n 4–2 i första set och kort därpå tog hon en medicinsk timeout, som dock inte hjälpte någon längre stund.

Den 33-åriga danskan Wozniacki – som har en förstaplac­ering på världsrank­ningen och seger i Australian Open 2018 på meritlista­n – gjorde comeback i augusti i fjol efter att ha varit borta från tennisen i tre och ett halvt år.

För hennes del väntar nu ryska kvalspelar­en Maria Timofejeva, som slog Alizé Cornet tidigare på söndagen.

 ?? BILD: ANDY WONG ?? Jannik Sinner klarade sin första prövning i Australian Open och besegrade Botic van de Zandschulp i raka set.
BILD: ANDY WONG Jannik Sinner klarade sin första prövning i Australian Open och besegrade Botic van de Zandschulp i raka set.
 ?? ?? ”Morotspojk­arna” på plats vid Atp-slutspelet i Turin i november förra året.
”Morotspojk­arna” på plats vid Atp-slutspelet i Turin i november förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden