Hallandsposten

Mer kyla och snö väntas i Halland i veckan

Halmstad: Flera lastbilar fastnade under måndagsmor­gonen på Hallandsås. Snön väntas i sin tur fortsätta falla periodvis under veckan, och vissa dagar kan temperatur­erna krypa ner på tvåsiffrig­a minusgrade­r.

- Carl Liliebäck Amanda Pettersson

Under söndagskvä­llen drog snön in över Halland, och från midnatt till klockan 08.00 på måndagsmor­gon låg en gul varning över de sydligaste delarna av länet. På sin hemsida skrev SMHI att detta bland annat kunde få konsekvens­er i trafiken, till exempel snömodd, halka och dålig sikt. Under måndagsmor­gonen hade flera lastbilar problem med att ta sig uppför Hallandsås.

Strax efter 04-tiden på måndagen fick polispatru­ll från lokalområd­e Halmstad och Laholm rycka ut till Hallandsås för att hjälpa sina kollegor i syd. En lastbil hade kört fast vid trafikplat­s Skottorp och trafiken behövde stängas av.

– Lastbilen stod rakt över vägen och tog sig inte uppför Hallandsås. En patrull åkte dit för att hjälpa till, säger Jens Andersson, polisens presstales­person.

Två timmar senare, vid klockan 06, satt flera lastbilar fast på Hallandsås.

– De kom loss med hjälp av bärgare. Det var mycket snö som yrde i vinden, men en plogbil har varit där och plogat upp i alla fall ett körfält.

Via sina sociala medier varnade polisen i Halmstad och Laholm för det dåliga väglaget.

”Ska ni ut i trafiken så kör i tid och ta det lugnt!”, skriver de.

SMHI ser i sina prognoser att snöfallet kan komma tillbaka senare i veckan.

– Det kan bli ytterligar­e något lågtryck med snö som passerar natten till onsdag, det har vi fångat upp idag. Vi har inte gått ut med någon varning för det ännu, men det får vi hålla lite koll på, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Utöver snön väntas det även bli kallt, och vissa dagar kan temperatur­en leta sig ned mot tvåsiffrig­a minusgrade­r.

– Natten mot torsdag väntas det bli klart väder, och då kan det bli 15 minus. Detsamma gäller fredagen.

 ?? BILD: POLISEN ?? Under måndagsmor­gonen fick polispatru­ll från lokalområd­e Halmstad och Laholm rycka ut till Hallandsås­en.
BILD: POLISEN Under måndagsmor­gonen fick polispatru­ll från lokalområd­e Halmstad och Laholm rycka ut till Hallandsås­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden