Hallandsposten

73-årig kvinna försvann från boende – anträffad avliden

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122 Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Halmstad: En 73-årig kvinna försvann från sitt boende i Halmstad, troligtvis klädd i tunnare kläder, under natten till tisdagen. Polisen gick ut med en efterlysni­ng i hopp om att hitta henne och en stor sökinsats drogs igång. På tisdagskvä­llen kom dock beskedet att kvinnan anträffats avliden.

Den var under natten mot tisdagen som kvinnan ska ha försvunnit från boendet på Fyllingevä­gen i Halmstad. Enligt polisens presstales­person, Hans-jörgen Ostler, kan hon ha försvunnit från boendet vid 03.30-tiden. Polisen tillkallad­es vid klockan 7 på morgonen.

– Vi har ingen exakt tid för försvinnan­det, men det är en arbetsteor­i som vi har, säger Ostler.

Personalen på boendet och polis befarade att kvinnan var mycket tunt klädd och med tanke på vinterkyla­n trodde de att hon är i fara. Polisen uppger också att hon kan uppträda förvirrat.

– Enligt vad vi tror ska hon bara ha sandaler på sig med öppna tår, det oroar oss något oerhört. Det är av största vikt att vi hittar henne omgående, säger Hans-jörgen Ostler och fortsätter:

– Vi är på plats med ett flertal patruller och hundpatrul­ler och söker på Fyllinge efter kvinnan.

Polisen genomförde en stor sökinsats under dagen där både polishelik­opter och drönare deltog.

Även räddningst­jänsten deltog i sökarbetet och sökte med båt utmed Fylleån. Hemvärnet var också inkallat för att hjälpa till.

– Vi har ganska omfattande resurser inblandade. Det har vi haft hela tiden, men det har ökats på nu, säger Hans-jörgen Ostler efter lunch.

På tisdagskvä­llen kom dock beskedet från polisen att kvinnan har anträffats avliden av en hundpatrul­l. Anhöriga är underrätta­de. Polisen ska genomföra en dödsfalls utredning, men det finns i nuläget ingen misstanke om att hon har utsatts för brott.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Polisen eftersökte kvinnan med hundpatrul­l, polishelik­opter samt drönare.
BILD: JARI VÄLITALO Polisen eftersökte kvinnan med hundpatrul­l, polishelik­opter samt drönare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden