Hallandsposten

Födelsedag­ar

-

• För 86 år sedan, 1938, föddes skidåkaren Toini Gustafsson Rönnlund. Efter ett par bronsmedal­jer i VM samt silver i stafett i både VM och OS lyckades Gustafsson Rönnlund ta Os-guld på både 5 och 10 kilometer 1968. Dessutom knep hon återigen silvret i stafett. Samma år tilldelade­s hon Bragdgulde­t och gifte sig med skidåkaren Assar Rönnlund, också bragdguldm­edaljör. I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Frank Nilsson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Marita Björck Air av J. S. Bach. Präst var Andreas Sundelid och psalmer som sjöngs var 249 och 297. Efter griftetale­t lyssnade man på My way med Frank Sinatra. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades gudstjänst­en med att kyrkomusik­ern spelade Nocturne op9.no 2 av F. Chopin.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Britt-marie Berggren, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Ingvar Petersson Nocturne av E. Taube. Präst var Anders Pihl. Nära och kära tog avsked i kapellet till tonerna av Memory av A. Lloyd Webber. Psalmer som sjöngs var nr 172 och 249. Akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Amazing grace, skotsk folkmelodi.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Kurt Nilsson, Knäred. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Elisabeth Eskilsson på orgel, Förunderli­g nåd – Newton/johansson. Barnbarnen framförde på piano och sång, När du går över floden – P. Karlsson samt innan avskedet, Där rosor aldrig dör – Gosztonyi. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och under tiden spelade Elisabeth på orgeln ljus musik. Som avslutning­smusik spelade Elisabeth på orgeln, Som en bro över mörka vatten – P. Simon. Psalmer 249, 252 och tillsamman­s sjöngs, Jag har hört om en stad, 297. Präst var Carl-sixten Block.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Peter Byrsell. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Som inlednings­musik spelades Largo: Ombra Mai Fu – G. F. Händel. Efter hälsningsa­nförandet spelades Frid på jord – S. Karlsson. Under begravning­sceremonin spelades Himlen är oskyldigt blå – T. Gärdestad och Håll mitt hjärta B. Skifs/p. Hallström och Så skimrande var aldrig havet – E Taube. Som avslutning­smusik spelades Koppången – P-E Moraerus.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Kurt Persson. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Som inlednings­musik spelades Largo: Så skimrande var aldrig havet – E. Taube. Efter hälsningsa­nförandet spelades Kajsas udde – A. Hambe. Under begravning­sceremonin spelades Sommarkort – C. Vreeswijk och Som en blänkande silvertråd – L. Berghagen. Efter avskedstag­andet spelades Jag har hört om en stad L. Lithell. Som avslutning­smusik spelades Ser du månen där du är i kväll? - trad.

I Breareds kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Gert Torbjörnss­on, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Lena Nielsen Air av J. S Bach. Därefter lyssnade man till Jag har hört om en stad med Christer Sjögren. Präst var Stellan Bengtsson. Under begravning­sakten lyssnade man till Amazing grace med Christer Sjögren. Psalmer som sjöngs var 249 Blott en dag och 730 Må din väg gå dig till mötes. Efter att familj, släkt och vänner tagit ett sista farväl vid kistan lyssnade man till Ser du månen där du är i kväll? med Thomas Stenström. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Stad i ljus av P. Bäckman.

I Harplinge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Jonny Karlsson, Harplinge. Som inledning sjöng Nina Widegren till orgelackom­panjemang av Sven Engström En ton från himlen av G. Strandsjö. Präst var Peder Jarnvall. Under begravning­sakten lyssnade man till Dagen går mot kväll med Lasse Stefanz. Psalmer som sjöngs var 251 Var jag går i skogar berg och dalar och 730 Må din väg gå dig till mötes. Efter att familj släkt och vänner tagit ett sista farväl vid kistan sjöng Nina till pianoackom­panjemang av Sven Hallandsvi­san av I. Hedberg. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade We'll meet again.

I Oskarström­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sara Bergström. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Ann Möllerströ­m spelade Tröstevisa av B. Andersson på orgel, därefter sjöng Mikael Pettersson Gabriellas sång av P. Bäckman. Präst var Daniel Borssén. Vid båren tog sonen med familj samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng O helga natt av A. Adam och som avslutning spelades Koppången av P-E. Moraeus.

I Slättåkra kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Elvy Johansson, Gräsås. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Helena Palm spelade Gabriellas sång av P. Bäckman på orgel, därefter sjöng Susanna Falk Jag har hört om en stad. Präst var Michael Franzén. Vid båren tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Ser du månen där du är i kväll av T. Stenström och som avslutning spelades Tröstevisa av B. Andersson på orgel.

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingvar Johansson, Halmstad. Akten inleddes med att Stefan Westerberg sjöng Time to say goodbye av F. Sartori samt En säng av rosor av D. Zanyar. Präst var Anders Pihl och kyrkomusik­er var Stefan Ljungberg. Vid båren tog makan och barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Mikael Pettersson sjöng När min vandring på jorden är slut och som avslutning sjöng Stefan Westerberg Stad i ljus av P. Bäckman.

 ?? BILD: CLAUDIO BRESCIANI ??
BILD: CLAUDIO BRESCIANI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden