Hallandsposten

Inget skämt – då spelar HBK allsvenska premiären

Måndagen den 1 april klockan 14.00 – då sätter Halmstads BK i gång den allsvenska fotbollssä­songen borta mot mot Sirius i Uppsala. Det exakta spelschema­t för de tolv första omgångarna är nu spikat.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Den övergripan­de spelordnin­gen för den 100-årsjubiler­ande herrallsve­nskan släpptes före jul. Nu är även de specifika matchdagar­na och avsparksti­derna fastlagda för de tolv första omgångarna.

Och det är inget skämt: Halmstads BK inleder allsvenska­n borta mot Sirius måndagen den 1 april – vilket är annandag påsk – klockan 14.00.

Premiären startar redan lördagen den 30 mars med IFK Norrköping– Malmö FF. Söndagen den 31 mars spelar Hammarby–kalmar FF, Gais–brommapojk­arna och Häcken–mjällby, medan IFK Göteborg– Djurgården, Aik–västerås SK och Elfsborg-värnamo gör Sirius–hbk sällskap den 1 april.

HBK:S hemmapremi­är är mot IFK Göteborg på Örjans vall söndagen den 7 april klockan 14.00.

Något som sticker ut är de nya avsparksti­derna klockan 14.00 och 16.30 på helgdagar.

– Det var ett krav från supporteru­nionens håll, att de ville att de skulle ändra avsparksti­derna på söndagar framför allt med tanke på resor, att man ska hinna hem till jobb och så vidare. Det ser väl vi också positivt på, vi som jobbar med det här och åker med på matcherna, säger Halmstads BK:S evenemangs­ansvarige Peter Åberg.

Allsvenska­n rivstartar med sex omgångar under april månad, vilket beror på Em-uppehållet i juni och juli.

– Det enda vi är lite missnöjda med är att vi får Hammarby (hemma den 25 april) som en veckomatch, vilket normalt sett är en stor publikmatc­h för oss. Det blir nog svårt att fylla upp Örjans vall en torsdag med tanke på att bortastå tar in 2 000, påpekar Peter Åberg.

HBK:S hemmamatch mot Mjällby i den åttonde omgången lördagen den 11 maj flyttas till söndagen om något av lagen skulle ta sig till finalen i svenska cupen, som spelas torsdagen den 9 maj.

Speldagar och tider för omgång 13–30 fastställs längre fram.

– Vi kommer att ha ett möte i april om resterande del av säsongen, säger Peter Åberg.

 ?? ARKIVBILD: CARL SANDIN ?? Erik Ahlstrand & co i Halmstads BK reser till Uppsala för den allsvenska premiären mot Sirius måndagen den 1 april.
ARKIVBILD: CARL SANDIN Erik Ahlstrand & co i Halmstads BK reser till Uppsala för den allsvenska premiären mot Sirius måndagen den 1 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden