Hallandsposten

Kommunens förslag – här ska nya konstgräsp­lanen byggas

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstads kommun har avsatt tio miljoner kronor till en ny konstgräsp­lan för fotboll på Andersberg, men har inte hittat någon lämplig plats att bygga den på. Nu verkar man ha gjort det – men det dröjer innan den är klar.

Politikern­a i kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott tog på tisdagen ställning till ett tjänsteman­naförslag som innebär att konstgräsp­lanen byggs där kolonilott­erna i dag ligger på Andersberg, det vill säga bredvid ställverke­t mellan Andersberg­sringen och E6.

Kolonilott­erna föreslås samtidigt flyttas till två nya ytor, på ömse sidor om konstgräsp­lanen.

Ett enigt samhällsby­ggnadsutsk­ott ställde sig bakom förslaget, som nu går vidare till kommunstyr­elsen om två veckor.

Kommunen har i sin budget avsatt tio miljoner kronor till konstgräsb­ygget på Andersberg under 2024. Men det innebär inte att planen blir klar i år.

– 2025–2026 hoppas vi att den kan vara klar. För jag tror inte att de hinner med eftersom det är lite omflyttnin­g av andra verksamhet­er som måste till också, säger samhällsby­ggnadsutsk­ottets ordförande Anna Fallkvist (M).

Anna Fallkvist bekräftar att det har tagit tid att hitta en lämplig plats för konstgräsp­lanen i det redan tätbebyggd­a bostadsomr­ådet. Dessutom föreslås omklädning­srum och en möteslokal inredas i en befintlig byggnad som i dag bland annat innehåller en öppen förskola, som också behöver omlokalise­ras – troligen till Andersberg­sskolan.

– Det är lite katten på råttan. Man får flytta runt lite grann, säger Anna Fallkvist.

– Men det känns jätteposit­ivt att vi har kommit så här långt nu, även om man alltid önskar att allting ska gå snabbare. Det får hellre ta lite längre tid om vi får ett riktigt bra resultat.

 ?? ARKIVBILD: JOHAN NILSSON ?? Halmstads kommuns planer på att bygga en konstgräsp­lan på Andersberg blir nu mer konkreta.
ARKIVBILD: JOHAN NILSSON Halmstads kommuns planer på att bygga en konstgräsp­lan på Andersberg blir nu mer konkreta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden