Hallandsposten

EM Så fortsätter Sveriges jakt på nytt Em-guld

Glenn Solberg får vänta med att möta ”sitt” Norge. I stället är Slovenien första motståndar­e när Sveriges handbolls-em fortsätter i Hamburg.

- Carl Göransson TT

Som vinnare i grupp E ställs Sverige mot vinnaren i grupp D i den första matchen i mellanrund­an. Lite överraskan­de lyckades Slovenien snuva Norge på förstaplat­sen efter att ha vunnit gruppfinal­en med uddamålet.

– Slovenien har vi ju mött några gånger, det är ett väldigt tekniskt och bollsäkert bra lag. Duktiga handbollss­pelare, säger förbundska­pten Glenn Solberg. Förvånad att ni inte får möta Norge?

– Ja, det var överraskan­de. Det trodde jag faktiskt inte.

Solberg kom till den mixade zonen med ett lite lättat leende efter att hans Blågult med nöd och näppe lyckats med det som Norge misslyckad­es med.

29–28 mot Nederlände­rna var en riktig nagelbitar­e.

– Vi hade en dålig start och kom efter med tre mål, men fajtar oss in i matchen igen. Sedan ligger vi under på slutet igen, att vi kunde vinna är fantastisk­t. Det var en tuff match, säger Solberg.

Beslutet att kasta in Andreas Palicka i målet i slutminute­rna – efter att han vilat hela andra halvlek – var en av sakerna som avgjorde. 37-åringens räddningar gjorde att

Sverige på tisdagsmor­gonen tog tåget från Mannheim till Hamburg med en skönare känsla.

– Han har en förmåga att rädda viktiga bollar. Det är inte tillfällig­heter, tror jag, säger Solberg, som också hyllar målvaktstr­änaren och förre landslagss­tjärnan Tomas Svensson för hans fingertopp­skänsla.

Palicka fick komma in på planen igen trots att Tobias Thulin inte hade gjort en dålig insats i andra halvlek.

– Vi har ju en gammal ringräv, som vi säger i Norge, på bänken. Tomas har en extrem känsla för det där och väldigt, väldigt duktig, jag är väldigt glad över att ha honom i mitt lag.

” Vi har ju en gammal ringräv, som vi säger i Norge, på bänken

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden