Hallandsposten

Pingisliga­n Halmstad bröt sviten – tog viktigt kliv mot Sm-slutspelet

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Ingen Owen Cathcart och en trög start. Men det störde inte Halmstad BTK som mot nollade jumbon Lyckeby BTK bröt den fyra matcher långa förlustsvi­ten och vann sin första match i Pingisliga­n sedan den 20 november i fjol mot – just det, Lyckeby. Lyckeby BTK Halmstad BTK 0 4 BILD: JARI VÄLITALO

också tappat första set, 13–15 mot Hugo Törnblad. Men sedan kom han igång och vann till slut enkelt, 11–8, 11–5, 11–4.

I stället för Owen Cathcart fick Charlie Widing förtroende­t Aleksi Rasanen. Och det tog han när han efter ett lite svängigt första set vann det med 17–15 på den sjätte setbollen efter att också ha räddat två.

– Det är viktigt att ha igång alla spelarna och det här kändes som en lämplig match för honom. Han är en bra spelare, men blir nervös och feg när det drar ihop sig och därför var det skönt för honom att vinna ett så jämnt förstaset, påpekar Håkansson som sedan fick honom spela ut mer, 11–5, 11–9.

Det var sedan Simon Arvidsson som skulle stänga matchen, men det var inte helt utan problem mot Hugo Törngren. 14–12 i första set efter räddad setboll, 11–8 i andra efter underläge 7–8 och 7–11 i tredje innan han tog sig samman och avgjorde, 11–5 i fjärde.

Då hade Charlie Widing sedan länge avgjort på bordet bredvid efter övertygand­e 11–6, 11–6, 11–5 mot Christoffe­r Kjellson – en match som då inte räknades.

Segern innebar att HBTK nu har två poäng ner till BTK Kävlinge och fyra till Spårvägen under slutspelss­trecket – de lag som HBTK möter hemma den 30 respektive 23 januari.

– Vinner vi där ser det riktigt ljust ut vad gäller slutspelet, medger Figge.

José Mourinho får leta efter ett nytt jobb. Arkivbild.

 ?? BILD: GREGORIO BORGIA ??
BILD: GREGORIO BORGIA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden