Hallandsposten

Darin återvänder till Halmstad i sommar

Nu är ännu ett av sommarens namn klart inför den annalkande konsertsäs­ongen. Näst på tur blir en återvändan­de artist – Darin.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Det har bara gått några månader sedan artisten Darin Zanyar senast uppträdde i Halmstad. Den 7 oktober besökte han Halmstad arena under sin höstturné. Inför att han skulle komma hit berättade han för Hallandspo­sten om sina minnen av staden:

– Det är mysigt med Halmstad och hela området. Det är alltid bra publik. Ett av mina finaste minnen är därifrån, sommaren 2018 på Solgården i Tylösand. Det var fin stämning, en speciell kväll.

Och nu får han en chans att återskapa detta minne – eller kanske överträffa det. Det står nu nämligen klart att han återvänder dit. Den 10 juli uppträder han på Solgården i Tylösand. Detta blir första gången sedan den där kvällen för sex år sedan som han uppträder i Tylösand.

Samtidigt så är det även klart att han ska ha en konsert i Göteborg, på den helt nya konsertpla­tsen Slottsskog­svallens Entrépark. Denna spelning blir den 30 augusti,

Det har varit fullt upp för artisten det senaste 1,5 året för den gamle ”Idol”-tvåan. Efter att för andra gången ha medverkat i ”Så mycket bättre” i TV4 hösten 2022 fick han en stor hit med Johnossis ”What’s the point”. Därefter släppte Darin sitt album ”En annan jag” och under hösten blev det stor turné. Framgången för den spiller nu alltså över även på 2024, då han gör sig redo för ett par stora konserter under sommarmåna­derna.

Nu börjar startuppst­ällningen för Halmstads konsertsom­mar ta form. Förutom Darin väntar flera stora namn på Solgården. Molly Sandén uppträder veckan efter Darin, den 17 juli. Onsdagen därefter väntar den brittiska artisten Kim Wilde.

På Brottets simstadion väntar också några större evenemang. Den 13 juli besöker Lars Winnerbäck Halmstad under sin sommarturn­é medan Benjamin Ingrosso uppträder på samma plats den 19 juli.

 ?? ARKIVBILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM ?? I oktober gästade Darin Halmstad arena för en bejublad konsert. Till sommaren återvänder han till staden.
ARKIVBILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM I oktober gästade Darin Halmstad arena för en bejublad konsert. Till sommaren återvänder han till staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden