Hallandsposten

Stökigt snöoväder drog in över Halland under onsdagen

Halland: Snön föll kraftigt i Halland och vinden tilltog. Kollektivt­rafiken väntades bli försenad samtidigt som Trafikverk­et vädjade till bilister att undvika onödiga resor under onsdagen.

- Amanda Pettersson ap@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Hallänning­arna vaknade upp till ett vinterland­skap kantat av hård vind. I norra Halland hade SMHI utfärdat en orange varning, medan södra Halland hade en gul varning gällande vind i kombinatio­n med snöfall.

Varningen sträckte sig fram till klockan 15, då vinden skulle avta.

– Det är ett problemati­skt trafikväde­r, sade Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Samtidigt vädjade Trafikverk­et till bilister i Halland och Västra Götaland att under morgonen undvika resor som inte är nödvändiga.

Enligt resenärer på E6 var trafikläge­t ansträngt och bilister höll låga hastighete­r.

Hallandstr­afiken utgick från att både bussar och tåg skulle kunna bli både försenade och inställda under onsdagen. Regionbuss­trafiken väntades påverkas mest när väglaget förvärrade­s, främst i norr och i inlandet.

Vid klockan 11.30 meddelade HLT att de skulle köra som vanligt igen.

”Under morgonen och förmiddage­n har väglaget påverkat många busslinjer men nu förbättras läget hela tiden. En del följdförse­ningar kommer kvarstå men vi räknar inte med några fler och större förseninga­r under resten av dagen”, skrev de på sin hemsida.

Krösatågen mellan Halmstad och Värnamo var inställda från klockan 05 till klockan 16 på onsdagen.

Räddningst­jänsten behövde under morgonen rycka ut en gång efter att en personbil kört av Ahlavägen, i Laholm, och ner i diket.

– Personen som körde var ute ur bilen och inte skadad, uppgav Mats Rydberg, vakthavand­e befäl på räddningst­jänsten, vid klockan 7.30.

Trafiken påverkades inte av olyckan och räddningst­jänsten kunde lämna platsen efter att ha flyttat bilen.

 ?? BILD: ULRIKA AHLBERG ?? Hallandstr­afiken utgick från att både bussar och tåg skulle bli försenade eller inställda under onsdagen.
BILD: ULRIKA AHLBERG Hallandstr­afiken utgick från att både bussar och tåg skulle bli försenade eller inställda under onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden