Hallandsposten

Kund spottade butikspers­onal i ansiktet

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Laholm: Kunden avfyrade en stor spottloska i ansiktet på en anställd i butiken. Själv blev han slagen flera gånger med knytnäve i ansiktet, hävdar han. Men bara den ena parten i bråket om en trasig vara blir åtalad för brott.

Dispyten uppstod i en butik i Laholm i april förra året. Kunden hade reklamerat en vara som gått sönder vid montering.

Han återvände till butiken för att hämta en ny.

Kunden uppger att han fått besked om att han inte behövde ha med sig den trasiga varan, men fick andra besked när han kom dit. En häftig ordväxling utbröt. Kunden har erkänt att han blev så upprörd på personen som stod i kassan att han spottade honom i ansiktet.

Enligt kunden och hans fru, som var med, svarade den butiksanst­ällde med att slå honom flera gånger med knytnäve i ansiktet. Men slagen var det ingen annan som såg.

"Kunden har erkänt att han blev så upprörd på personen som stod i kassan att han spottade honom i ansiktet.

Den anställde hävdar att han knuffade mannen hårt i bröstet för att freda sig efter spottloska­n. Kunden hade ställt sig så nära att han kände hans andedräkt. Kunden trillade bakåt och landade i en soffgrupp.

Den anställdes version stöttas av butikschef­en, som blev vittne till bråket och lugnade ned situatione­n. Enligt chefen gick kunden väldigt aggressivt mot den anställde, ända upp i ansiktet på honom, och spottade en stor loska, varpå denne svarade med att knuffa undan honom.

Kunden ringde polisen. Han anmälde personalen för misshandel. Själv blev han anmäld för ofredande.

Efter polisutred­ning har åklagaren valt att bara gå vidare med åtal mot kunden. Han kommer att ställas inför rätta i Halmstads tingsrätt för ofredande.

Butikspers­onalen har begärt ett skadestånd på 10 000 kronor för kränkninge­n. Efter händelsen fick han avsluta sin anställnin­g i butiken. Han vill därför också ha ersättning för inkomstbor­tfall.

 ?? BILD: ROBERT GRANSTRÖM/TT ?? Spottloska­n rakt i ansiktet på en butiksanst­älld i Laholm leder nu till att kunden åtalas för ofredande.
BILD: ROBERT GRANSTRÖM/TT Spottloska­n rakt i ansiktet på en butiksanst­älld i Laholm leder nu till att kunden åtalas för ofredande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden