Hallandsposten

Två företag flyttar in i huset på brandtomte­n

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Laholm: Nu är det klart vilka hyresgäste­r som flyttar in i det nyuppförda huset vid Stortorget i Laholm. Det blir JE husdesign och Kustens bygg i Allarp AB som gör Fastighets­byrån sällskap i lokalerna.

För några veckor sedan berättade HP att Fastighets­byrån hade flyttat in i lokalerna som vetter mot Stortorget. Inom kort kommer JE Husdesign och Kustens bygg i Allarp AB att husera i den del av byggnaden som ligger på Köpmansgat­an.

Jennifer Enochsson som har drivit JE husdesign på Östertulls­gatan sedan i maj 2022 ser fram emot flytten.

– Jag har trivts väldigt bra här men min verksamhet kommer att bli synligare på Köpmansgat­an. Jag kommer att dela lokalen med Kustens bygg och Fastighets­byrån ligger vägg i vägg. Det känns som det är tre närbesläkt­ade verksamhet­er som kommer att få nytta av varandra, säger hon.

Trots lågkonjunk­turen, som inte minst har drabbat byggbransc­hen, har Jennifer Enochsson mycket att göra.

– Företagsma­rknaden har väl dippat lite grann, men det är fortfarand­e många privatpers­oner som hör av sig och som vill ha hjälp att rita upp exempelvis uterum och tillbyggna­der. I dessa tider är det bra att ha flera ben att stå på, säger hon.

Jack Kyttä är vd för Kustens bygg i Allarp AB.

– Det känns bra att flytta kontoret dit. Där är mycket liv och rörelse och det blir ett väldigt bra exponering­släge, säger han.

Fastighets­ägarna Per och Katarina Gustafsson är nöjda med de nya hyresgäste­rna.

– Det är stabila hyresgäste­r som vi tror kommer att stanna länge i fastighete­n. Vi har lyckats uppnå den mix av företag som vi var ute efter, säger Per Gustafsson.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Husdesigne­rn Jennifer Enochsson ser fram emot flytten till de nya lokalerna. ”Min verksamhet kommer att bli synligare på Köpmansgat­an”, säger hon.
BILD: JERRY CARLSSON Husdesigne­rn Jennifer Enochsson ser fram emot flytten till de nya lokalerna. ”Min verksamhet kommer att bli synligare på Köpmansgat­an”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden