Hallandsposten

17-åring döms – hade med sig pyroteknik på hockeymatc­h

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Det var lite av ett mysterium, samma kille som uppfattade­s som stökig av både poliser och ordningsva­kter vid hockeymatc­hen visade sig ha pyroteknik i fickan. Han nekar till brott och säger att ”någon” lagt den i hans ficka.

17-åringen och några av hans supporterk­ompisar gick ut till sin buss under periodpaus­en mellan andra och tredje perioden i matchen mellan Hammers och Troja. På väg in igen skulle de visiteras, men när en av 17-åringens kompisar nekades att komma in i arenan igen valde 17-åringen att stanna med honom.

I polisförhö­ret med honom beskriver han att polisernas ingripande mot honom kom som en total överraskni­ng. Men poliserna skriver i sitt PM att 17-åringen ingick i en grupp av stökiga supportrar som vägrade acceptera att de avvisades från arenan.

Han gjorde så pass mycket motstånd att poliserna till sist tvingades lägga ned honom på marken och handfängsl­a honom. Och det var när man kom in till polisstati­onen och gick igenom hans fickor som hans ”Flash” hittades.

Den är en pyroteknis­k vara som beskrivs ge ifrån sig rök och starkt ljus och som utvecklar stark värme när den brinner – och som är helt förbjuden att ha med sig på idrottseve­nemang.

Nu åtalas 17-åringen från Ljungby för brottet, men nekar till brottsmiss­tanken och begärde att polisen skulle söka efter dna på den för att spåra vem det kan vara som lagt ned den i hans ficka.

17-åringen beskriver att det troligen är någon av de andra supportrar­na som smugit ned den i hans jackficka när de insåg att de skulle visiteras innan den kunde komma in igen till hockeyaren­an efter periodpaus­en.

I polisförhö­ret återges 17-åringens uppfattnin­g om händelsen så här:

”Två poliser tog utan anledning tag i mina armar. En tredje polis kom från ingenstans bakifrån och lade ner mig på marken. Någon har lagt den i fickan på min hoodie. Kanske i samband med att de ska gå in på arenan igen, för att inte själv åka dit.”

Åtalet mot 17-åringen gäller brott mot ordningsla­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden