Hallandsposten

Fakta: HP:S V64-system

-

Halmstad den 22 januari Avd 1: 1,4,6. Res: 3–5.

Avd 2: 3,8,11. Res: 2–1.

Avd 3: 6 Call Me Gleipner.

Res: 9–5.

Avd 4: 4 Muro Beach Pellini.

Res: 2–7.

Avd 5: 1,2,5. Res: 8–10.

Avd 6: 2,3,4,5,6,9. Res: 7–8. 162 rader

i

Halmstads laguppstäl­lning kommer främst att fyllas av Gustav Johansson som är klar med sin utbildning på Wången. Han har i dag 14 hästar på träningsli­stan. Gennaro Cassilo, en av de största tränarna i Italien som sedan några år haft uppställni­ngsplats i Skåne väljer Halmstad som nästa hållplats i ett samarbete med Riccardo Bianchi.

När nominering­arna nyligen förkunnade­s till årets häst-galan positioner­ade sig Halmstad i tre kategorier. En tung pjäs är årets tränare. Johan Unterstein­er som blev både segerrikas­t och vinstrikas­t är nominerad tillsamman­s med Daniel Redén, Jan-olof Persson och Timo Nurmos.

Lärlingarn­a Malte Handfast (Rick Ebbinge) och Wilma Karlsson (Peter Unterstein­er) rann genom filtret i årets komet.

Motståndar­e är Tom Johansson och Niclas Hammarströ­m. En av fyra nominerade som årets tvååring är Rick Ebbinges L’amourpourb­lanca som vann Uppfödning­slöpningen.

Efter en månads uppehåll smygstarta­r Halmstad 2024 med V64. Årets två första singelstre­ck är fyraåringa­rna Call Me Gleipner och Muro Beach Pellini. Call Me Gleipner vann fem lopp förra året och en spännande framtid väntar hos stall Unterstein­er. Tre segrar hittills har Hanna Lähdekorpi­s Muro Beach Pellini som står bra inne i nuvarande klass.

Till sist. Det svenska laget är kraftigt vingklippt inför Prix d’amerique sedan San Moteurs oturliga skada. Men Jerry Riordan hoppas att Aetos Kronos med penningpås­en på 12,4 miljoner kronor kan sno en plats i loppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden