Hallandsposten

Tyst Püss borde ta till orda mer

- Mattias Karlsson mattias.karlsson@hallandspo­sten.se

HP Ledare 20/1. Sedan valet 2022 har riksdagsle­damoten Lars Püss knappt tre minuters talartid. Detta enligt en sammanstäl­lning som SVT har gjort, och som Hallandspo­sten rapportera­r om.

Püss är därmed den näst tystaste ledamoten i riksdagens kammare. Detta är Püss själv inte nöjd med, men säger samtidigt till HP talartiden inte säger något om vad han gör i riksdagen.

Det finns flera olika sätt för en riksdagsle­damot att vara aktiv i sitt förtroende­uppdrag. Ett vanligt uppdrag är att man sitter i något av riksdagens utskott. För Lars Püss del är han ledamot i försvarsut­skottet, ett nog så viktigt utskott i dessa osäkra tider. Püss är också en flitig motionär, och har lämnat in totalt 17 motioner sedan valet 2022.

Men det är ändå något som skaver med att en riksdagsle­damot på mer än ett år inte får ihop ens tre minuter talartid.

Den flitigaste av alla politiker är Miljöparti­ets Annika Hirvonen som har hela sju timmars talartid.

Det ska dock tilläggas till Lars Püss fördel att ledamöter som inte har någon talartid alls inte ingår i SVT:S sammanstäl­lning.

Strax före jul uppmärksam­mades att Lars Püss också är en av riksdagens flitigaste taxiåkare, då han hamnade på 25:e plats av de riksdagsle­damöter med högst taxinota.

Den höga taxinotan kommentera­de Lars Püss i HP bland annat med att han vill maximera tiden han kan vara i riksdagen, och ”producera något där”.

Att Puss är den näst tystaste av alla riksdagsle­damöter som har talat sedan valet 2022 väcker frågan: Vad gör dom i Stockholm? Ingenting!

Det kan man i alla fall tro om Lars Püss som har väldigt bråttom till riksdagshu­set men väl där inte har synts ens tre minuter i talarstole­n.

Hallänning­arna kan verkligen förvänta sig mer av en riksdagsle­damot från Halland. Så stäm upp Lars Püss, och se till att göra din röst hörd mer. Ett nytt år har precis inletts så det finns ingen tid att förlora.

Låt oss allt oftare få höra riksdagens talman säga: ”Och så ger jag ordet till Lars Püss, Moderatern­a.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden