Hallandsposten

Premiäröpp­et för ny butik: ”Vi vågar satsa”

Centrum: En ny aktör flyttar in på Köpmansgat­an – när Elon Ljud och Bild Halmstad city öppnar. – För oss känns det viktigt att den här servicen finns i centrum, säger Tayfun Ömur, ny franchiset­agare.

- Karin Bergh kb@hallandspo­sten.se 010-471 51 54

Elon Ljud och Bild Halmstad city kommer att ha fokus på försäljnin­g av mobiltelef­oner plus abonnemang för tv, telefoni och bredband.

Man tar även över Telewerket­s/ Telerepara­tions före detta verksamhet för reparation­er av mobiler och surfplatto­r, som tidigare legat på Bankgatan. Tayfun Ömur har i samband med öppningen av Elon Ljud och Bild Halmstad city köpt det bolaget.

Tidigare har han jobbat med logistik och är även vd för Söderberg Bil i Halland. Nu väljer han alltså att även satsa i telefonibr­anschen tillsamman­s med flera kollegor.

Initialt kommer fyra personer att jobba i butiken. Det kan bli fler på sikt, beroende på hur det går.

– Vi vågar öppna även nu i lågkonjunk­tur eftersom abonnemang och mobiler är något folk alltid kommer att behöva. Dessutom känns det tryggt att ha en stabil aktör som Elon i ryggen, säger Tayfun Ömur, och fortsätter:

– Och jag tror att det är många som värdesätte­r den fysiska kontakten, att kunna få hjälp av en riktig person i stället för att handla över nätet.

Teamet bakom den nya satsningen betonar att mycket vikt kommer att läggas vid personlig service.

– Vi vill främja citylivet och den lokala handeln, och tror att en sådan här butik tillför mycket positivt, säger Nehat Bregaj, som kommer att jobba som säljare.

Några dagar före öppning återstår lite finputs av butikens inredning, men samtliga på plats är överens om att de är nöjda med lokalen.

– Den känns välkomnand­e. Dessutom är läget extremt bra och vi är glada att kunna fylla en lokal som stått tom i centrum, säger Tayfun Ömur.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Från vänster: Genc Kastrati, butikschef, Tayfun Ömur, franchiset­agare och Nehat Bregaj, säljare. På måndag är planen att Elon Ljud och Bild Halmstad city ska hålla premiäröpp­et.
BILD: JARI VÄLITALO Från vänster: Genc Kastrati, butikschef, Tayfun Ömur, franchiset­agare och Nehat Bregaj, säljare. På måndag är planen att Elon Ljud och Bild Halmstad city ska hålla premiäröpp­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden