Hallandsposten

Vad är det vi skall försvara?

- Kommunisti­ska Partiet Halmstad gm Ulf Halldin

Fred. Oberoende, fred, trygghet, välfärd, en klimatpoli­tik som ger hopp om framtiden! Det är värden värda att försvaras! Hur ser det ut hos oss?

Olika ministrar talar ut om sin oro för ryssen. Det hetsas för krig här i landet. Man vill att vi ska vara redo att försvara vårt land. Men vad är det vi ska försvara? Något oberoende har vi inte längre att försvara. Någon klimatpoli­tik värd namnet finns inte.

Vi har en regering som satsar på krig och lägger hur mycket pengar som helst på militär och vapen och samarbete med världens mest krigiska regering, den i USA. Samarbetet med och inträdet i Nato får kosta vad det kosta vill. Här talas det inte om att hålla budget.

Vapenindus­trins vinster ökar som aldrig förr. Samtidigt som det skärs ned och ”sparas” på alla områden som är viktiga för oss som bygger landet. Regeringen skjuter över ansvaret på regioner och kommuner, som låter sig styras av budget-disciplin.

Antalet miljardäre­r i Sverige ökar som aldrig förr!

Samtidigt som skola, vård och omsorg går på knäna. Det är nedskärnin­gar på alla områden. På sjukhuset kan man inte besätta tjänsterna.

I Halmstad skall man spara 40 miljoner på skolan genom färre lärare och skolperson­al och inom omsorgen blir allt fler undersköte­rskor utbrända på grund av överbelast­ning.

Detta samtidigt som man vet, att de barn som inte klarar skolan är en bra rekryterin­gsbas för gängkrimin­ella.

Förutom krigsmakte­n är det polis, domstolar och fängelser det satsas det på.

Genom Nato-medlemskap­et och överenskom­melsen med USA kommer vi att få amerikansk­a soldater i stan. De står utanför svensk lag. Eftersom ingen vet vilka Usa-baser som är utrustade med kärnvapen, blir de vid krig mål för angrep.

” Olika ministrar talar ut om sin oro för ryssen. Det hetsas för krig här i landet.

Denna utförsäljn­ing av vårt land till främmande makt, har genomförts med medverkan av samtliga riksdagspa­rtier utan någon form av folklig demokratis­k förankring.

Det är landsförrä­deri. Och nu kräver landsförrä­darna att vi ska vara beredda på krig!!

Vi vill inte kriga för USA och Nato.

Vi säger som Tage Danielsson:

”Freden måste komma först.

Gör den inte det min vän kommer inget efter den”

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Denna utförsäljn­ing av vårt land till främmande makt, har genomförts med medverkan av samtliga riksdagspa­rtier utan någon form av folklig demokratis­k förankring, menar skribenten.
BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT Denna utförsäljn­ing av vårt land till främmande makt, har genomförts med medverkan av samtliga riksdagspa­rtier utan någon form av folklig demokratis­k förankring, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden