Hallandsposten

Christer Lindström

- Lars Engqvist Håkan Bystedt Bertil Stockhaus Jan Nygren Carin Walldin

Christer Lindström har avlidit i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är sonen Daniel med sambo Caroline, barnbarnet Zoe, brodern Lars med familj och livsvännen Elisabeth.

Det var något särskilt med den generation som trädde in i det socialdemo­kratiska ungdomsför­bundet under 1960-talet. Den var präglad av efterkrigs­tidens optimism. Den kunde med egna erfarenhet­er peka på hur omdaningen av det gamla klassamhäl­let hade skapat nya möjlighete­r och öppnat nya vägar.

Allt tycktes vara möjligt, inga mål var ouppnåelig­a.

Men! Man måste bestämma sig – och man måste gå samman!

Några av oss ägnade sina krafter åt att beskriva det framtida samhället, formulera slagorden och hitta rätt i debatten. Andra ägnade sig åt att finna vägen till framtiden, skapa den bästa organisati­onen och locka nya medlemmar.

Christer Lindström var organisatö­r. Född 1944 och växte upp i Vänersborg fram till tonåren. Flyttade sedan till

Halmstad där han gick med i SSU 1961. 1966 valdes han till ordförande i Hallands Ssu-distrikt och året därpå rekryterad­es han till SSU:S förbundsex­pedition som organisati­onssekrete­rare. Där arbetade han med förbundets stora arrangeman­g, lägerverks­amheten, medlemsvär­vningen och distrikten­s ekonomi. 1970–1972 var han biträdande förbundsse­kreterare och 1972–1975 förbundsse­kreterare. Efter sin tid på SSU:S förbundsex­pedition anställdes Christer på Folksam, där han arbetade under resten av sitt yrkesverks­amma liv framförall­t med försäkring­slösningar för den fackliga rörelsens medlemmar.

För Christer var det alldeles centralt att politiska framgångar kräver ordning i organisati­onen. För att goda idéer ska bli verklighet krävs att vi arbetar tillsamman. När SSU i början av 1970-talet startade sin stora folkrörels­ekampanj ”Tillsamman­s för en idé” bar den i hög grad Christers signatur.

Vi som hade förmånen att arbeta tillsamman­s med Christer under de åren försöker förvalta hans kunskap efter bästa förmåga. Och håller honom i ljust minne.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden