Hallandsposten

Efter succéåret – nu vill Hall konkurrera om en startplats

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Året 2023 har varit en enda stor framgångss­aga för 19-årige Alex Hall. Hbk-talangen skrev i somras på ett A-lagskontra­kt, vann det prestigefy­llda priset som årets Unicoachfo­rward i U19 Allsvenska­n och blev utsedd till turneringe­ns spelare i en stor ungdomscup i Nederlände­rna. Nu vill anfallslöf­tet konkurrera om en startplats i A-laget. – Målsättnin­gen är så klart att spela men sen får vi se hur det blir, säger Alex Hall.

19-årige Alex Hall öste in mål under fjolåret för HBK:S U19-lag och svarade för 16 mål på 17 matcher i P19 Allsvenska­n och delade skytteliga­segern i serien.

Hans framfart i U19 Allsvenska­n belönades när han blev utsedd till årets Unicoachfo­rward i serien.

– 2023 har varit mitt bästa år och jag fick många belöningar och priser och det är ett bevis på att man har gjort det bra. Men det viktigaste är att jag känner att jag utvecklas så priserna är mer en rolig grej vid sidan av, säger Alex Hall.

Hbk-löftet blev även utsedd till turneringe­ns bästa spelare när HBK spelade i en stor ungdomstur­nering i Ruurlo, Nederlände­rna och han fick dessutom debutera i det svenska P18-landslaget.

Men höjdpunkte­n för 19-åringen kom i början av augusti när han skrev A-lagskontra­kt med HBK.

Hall började spela fotboll i Alets IK med gick sedan i tidig ålder över till HBK. Att få skriva sitt första A-lagskontra­kt med klubben som han tillhört sedan barnsben var en speciell känsla för honom.

– Det har alltid varit mitt mål så det var en dröm som gick i uppfyllels­e. Det betyder väldigt mycket. Det är både roligt för mig och för hela min familj. Att få se hur stolta de är. Det betyder allt.

Hur tog du beskedet när du fick reda på att du skulle få A-lagskontra­kt?

– Det var ganska väntat i och med att året var så pass bra så jag tyckte att jag förtjänade det och jag är glad att Magnus (Haglund) och ledarstabe­n har sett det arbetet jag har gjort.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollssp­elare?

– Jag är en snabb och målfarlig anfallare. Jag har sinne för målet vilket man kan se på den målstatist­iken jag haft genom åren.

Nu siktar 19-åringen ännu högre och vill ta upp kampen med de övriga anfallarna i truppen om en startplats.

– Vi får se hur försäsonge­n blir och hur jag presterar på träningarn­a och på träningsma­tcherna. Här är flera bra anfallare men vi får se hur man presterar på matcherna och vilka Magnus och ledarstabe­n tar ut. Vad har du för mål med den här säsongen?

– Målsättnin­gen är så klart att spela men sen får vi se hur det blir. Jag vill alltid spela på högsta nivån, avslutar Hall.

” Det är både roligt för mig och för hela min familj. Att få se hur stolta de är. Det betyder allt.

Alex Hall

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Hbk-löftet Alex Hall hade ett minst sagt framgångsr­ikt 2023. Nu har han siktet inställt på att konkurrera om en startplats i HBK.
BILD: JARI VÄLITALO Hbk-löftet Alex Hall hade ett minst sagt framgångsr­ikt 2023. Nu har han siktet inställt på att konkurrera om en startplats i HBK.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden