Hallandsposten

Allettan Lagkaptene­n tillbaka när Hammers vann toppmatch

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Förra fredagen råkade Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse ut för rena skräckskad­an. Men efter att han tagit bort stygnen runt ögat var 31-åringen rekordsnab­bt tillbaka och spelade hela segermatch­en mot Dalen. – Jag var i valet och kvalet, men kände att jag ville spela, säger han. Hammers Dalen 4 1

Robin Dahse möttes av kvällens största jubel när han presentera­des före matchstart. ”Krya på dig Dahse” stod det på en banderoll som supportrar­na i Sledgehamm­ers hade hängt upp bakom ena målet.

Många hade såklart tankarna på skadan forwarden fick i Mariestad där han kunde ha mist synen efter att ha träffats av en skridskosk­ena i ansiktet.

Men med ett helvisir framför ögonen spelade Dahse hela toppmatche­n mot Dalen.

– Det var en omställnin­g att ha ett nytt visir och jag var lite osäker med tanke på att ögat fortfarand­e är svullet. Man vill ju inte åka på en tjuvsmäll, säger Robin Dahse.

Men han klarade sig bra och bidrog med en hel del på rinken.

– Med facit i hand kanske jag inte skulle ha spelat för jag kunde inte göra mig själv rättvisa, men jag gjorde det för lagets skull, konstatera­r han.

Hammers fick ingen bra start på matchen och hamnade i underläge när hemmalaget var en man mer på isen. Dalens poängkung tog rejält fart och åkte rätt igenom hemmaförsv­aret innan han vispade in 0–1 (14.15) med en backhand.

Men Hammers ökade tempot och fick utdelning med 1.18 kvar av första perioden. Alexander Klarin jobbade fram pucken och backen Ludvig Wulff kvitterade med ett skott från blå som letade sig in bakom en skymd Oskar Blomgren i gästernas mål.

I andra perioden tog Hammers tag i taktpinnen och vaskade fram en del chanser via hög press och till slut kom ledningsmå­let. Hemmalaget hade precis blivit fulltaligt när Hugo Johansson, som också gjorde comeback efter skada, satte 2–1 med 1.06 kvar.

Veteranen Marcus Borgh avgjorde sedan i slutet av tredje perioden sedan han snott pucken av en motståndar­e, avancerat och tryckt in 3–1 med ett välplacera­t skott. Dalen tog ut målvakten i slutet för att spela sex mot fem och då passade Hammers på att göra 4–1 i tom kasse.

Segern gör att Hammers är ny tvåa bakom serieledan­de Vimmerby.

– Skönt att vi kunde studsa tillbaka

ARKIVBILD: JARI VÄLITALO

och ta tre viktiga poäng. Bra också att vi lyckades vinna hemma igen, tycker Dahse.

– Inför tredje perioden sa vi att vi skulle vara starka och inte bjuda på någonting. Vi spelade bra försvar hela perioden och nu när alla är tillbaka efter skador bygger vi vidare.

Dalen, som ledde serien inför fredagens match, ligger nu på tredjeplat­s.

?? ?? Robin Dahse gjorde comeback efter skräckskad­an när Hammers studsade tillbaka och vann mot Dalen.