Hallandsposten

Mittfältar­en lämnar HBK – klar för Laholms FK

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Laholms FK fortsätter att locka till sig spelare från HBK:S U19lag. Först gjorde man klart med anfallaren Elis Wiik och nu ansluter även mittfältar­en Laurent Qitaku. – Han har en bra passningsf­ot och passar väldigt bra in hos oss, säger Lfk-tränaren Joseph Wahlund.

Innermittf­ältaren Laurent Qitaku kom som 15-åring till HBK:S akademi men nu väljer 18-åringen att lämna HBK för Laholms FK.

– Jag har bra kontakt med Alexander Sakac som är HBK:S U19-tränare och bjöd in Laurent redan i höstas. Han har tränat med oss de senaste två veckorna och nu i veckan bestämde han sig för att han ville testa i Laholm, säger LFK:S tränare Joseph Wahlund.

Lfk-tränaren är nöjd med att få in den unge mittfältar­en i laget som han tror kommer att bidra med en annan dimension på mittfältet.

– Det är en ung spelare som har en jättefin speluppfat­tning och han är nästan aldrig felvänd när han får bollen. Han har en bra passningsf­ot och passar väldigt bra in hos oss.

– Vi har inte riktigt den spelartype­n utan vi har väldigt hårt arbetande mittfältar­e sedan tidigare med Lucas Ragnarsson och Besnik Callaku till exempel. Så det blir ett bra komplement.

Qitaku blir LFK:S femte nyförvärv den här säsongen då man sedan tidigare gjort klart med Rasmus Lundgren (målvakt) och Oscar Murro (ytter) från Tvååker, Elis Wiik (anfallare) från HBK U19 och Albin Pettersson (mittback) från Lilla Tjärby.

Är du nöjd med den truppen som du har nu eller är det fler spelare du har ögonen på?

– Jag är jättenöjd med truppen men skulle det dyka upp någonting så stänger jag inga dörrar. Men det är inte så att jag har kontakt med fler spelare. Det är en bra balans på spelare som kommit in och de som har lämnat.

LFK spelar sin första träningsma­tch för säsongen på lördag borta mot Kristianst­ad FC.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden