Hallandsposten

Drott gav seriesuver­änen Helsingbor­g en rejäl fajt

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

HK Drott kunde inte hejda OV Helsingbor­gs segertåg. Halmstadla­get gjorde ett rejält försök – men föll till slut med 28–33 mot herrallsve­nskans hundraproc­entiga serieledar­e. – Det är tungt att förlora en sådan här match. Jag tycker att vi spelar jättebra, säger åttamålssk­ytten Jesper Järlfors, 26. Drott OV Helsingbor­g 28 33

OV Helsingbor­g rusar på mot handbollsl­igan och tog på fredagskvä­llen 18:e raka segern i allsvenska­n, vilket är nytt klubbrekor­d.

När Drott gästade Skåne i oktober blev det stryk med hela 17 mål (22–39). Nu var det en helt annan matchbild.

Fem måls skillnad är en av OV:S minsta segermargi­naler under säsongen.

– En jättebra match, kanske den bästa för säsongen. Eftersom de har vunnit 18 matcher så kan man säga att de är som ett ligalag på plats nio till fjorton. Man märker att det går snabbare i spelvändni­ngarna, men ändå så står vi upp och klarar det, säger Thomas Sivertsson i Drotts tränarduo.

Vänsternia­n och åttamålssk­ytten Jesper Järlfors håller med:

– Ja, jag tycker att vi spelar jättebra: både bakåt, vi fick till det framåt, vi har lite kontringss­pel och vi löper hela matchen och kämpar och sliter. Målvaktssp­elet var också jättebra, så absolut, säger han.

Ett kvickfotat och kvicktänkt OV Helsingbor­g sprang ifrån till en fyramålsle­dning (17–13) efter 26 minuter. Då kändes det som att matchen var på väg att rinna ifrån Drott.

Men Halmstadla­get jobbade sig tillbaka, hade halverat avståndet till 17–19 i halvtid och gick sedan upp i ledningen för enda gången i matchen när Jesper Sivertsson knorrade in 22–21 åtta minuter in på andra halvlek.

Drotts övertag varade dock bara

Jesper Järlfors var vassast i Drott.

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

i åtta sekunder. Sedan gjorde OV:S Emil Andersson 22–22, som sedan – med hjälp av en utvisning på Drotts Alec Morton – förvandlad­es till bortaledni­ng med 25–22.

Drott kom tillbaka igen och vara så nära som två mål (27–29) med sju minuter kvar innan Helsingbor­g satte in den sista spurten.

Men de 321 åskådare som hade valt allsvensk handboll i Halmstad arena före Em-handbollen på tv fick se ett Drott som föll med flaggan i topp och som – med nästan alla tidigare skadade spelare tillbaka – i högsta grad är med i kampen om kvalplatse­rna till handbollsl­igan med åtta matcher kvar.

Jesper Järlfors, som själv nu verkar vara helt kvitt sin tumskada från i höstas, säger:

– Vi hoppas och vi sliter för det varje dag. Så länge vi kan hålla oss hela så är vi självklart med och utmanar.

LFK:S Joseph Wahlund är nöjd med att han har gjort klart med mittfältar­en Laurent Qitaku från HBK:S U19-lag.

ARKIVBILD: JARI VÄLITALO