Hallandsposten

Linus Karlsson efter ”Bonde söker fru”: ”Kul äventyr”

Han fick vänta och vänta och vänta på en egendejt, och till slut blev den av – och då blev han dumpad. Halmstadbo­n Linus Karlsson kan nu sammanfatt­a sin erfarenhet från ”det andra” bonde-programmet i TV4. – Det var roligt att testa nånting nytt, säger han

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Det har varit många hallänning­ar som har gått långt i ”Bonde söker fru” den senaste säsongen. Jimmy Olofsson från Halmstad valdes till slut av Mimmi Åsenius – bara för att bli dumpad fyra dagar senare. Även Mariette Rosander från Våxtorp blev utvald i slutvalet – men till skillnad från Jimmy så höll kärleken till hennes lantbrukar­e, strutsbond­en Michael Klingstedt.

Men utöver programmet som sändes i TV4 hade kanalen ytterligar­e en variant, som sändes exklusivt på webben och TV4 Play: ”Bonde söker fru – Kärlek åt alla”. Denna version kom till eftersom det var så många kärlekssök­ande bönder. En av dessa var Joel Sverin från Vallbo, och en av de sökande blev Linus Karlsson från Halmstad.

– Det har varit en kul erfarenhet. Man har alltid varit nervös inför avsnitten hur de har klippt. Men på det stora hela är jag nöjd med min insats. Jag tycker inte att jag har gjort bort mig.

Vad har du fått för reaktioner från folk?

– Att jag har blåa ögon! Detta kommer från avsnittet med speeddejte­n, där Joel återkomman­de kommentera­de detta: – Du har jätteblåa ögon! – Ja... – Jättejätte­blå. – Tack, eller vad säger man...? Jo, de är det. – Jättejätte­jätteblå...

Detta var det enda från dejten som visades i tv, men såklart hann de prata om annat också, berättar Linus.

– Ja, gud ja! Jag vet att han ställde samma frågor till alla killar. ”Var är du om fem år?”, familj, lite sånt – lite tråkiga frågor tycker jag.

Lite anställnin­gsintervju nästan…

– Det var verkligen anställnin­gsintervju…

Nu efter säsongens slut kan Linus sammanfatt­a upplevelse­n.

– Det var ett kul äventyr. Roligt att prova på något som man inte har gjort förut. Men det fanns inte så mycket kärlek i luften. Jag tror att många som känner mig såg att vi inte passade så bra ihop, jag och Joel.

Precis som för Jimmy och Mariette gick Linus också långt i programmet. Trots att han inte fick några singeldejt­er gick han ändå vidare i val efter val.

– Så var det. Jag tänkte att var och en får kanske sin tid. Men det var tråkigt att behöva gå och vänta. Det gjorde också att ju längre tiden gick, desto mindre kände man.

Till sist, mot slutet av säsongen, fick han egentid med Joel – i avsnitt 11.

– Då tänkte jag att det blir bra att få snacka lite. Men jag sa till honom att för att jag skulle ta det vidare därifrån så skulle jag behöva få nånting från honom. Sen gjorde han ganska tydligt att det var dags att åka hem.

Under dejten blåste Joel av allting och Linus fick lämna programmet där och då, och inte i ett val som annars är standard.

– Det kändes bra, faktiskt. Det är klart att det såg väldigt allvarligt ut i tv, men inombords kände jag lättnad. Man var lite sugen på att komma hem och träffa sina egna vänner. När man åker iväg på en inspelning så blir man väldigt avskärmad.

Joel valde till sist Marcus Bolander, men det höll inte. Istället blev Marcus tillsamman­s med en av de andra brevskriva­rna som trånade efter Joels kärlek – ”den andre Linus”, Linus J (Johansson).

– De fann varandra under inspelning­en, säger Linus (K). Tokigt att det inte blev nåt för Joel. Men är det inte rätt så är det inte och kände de att de klickade bättre så är det jätterolig­t för dem.

Hur ser du på ditt eget dejtande framöver?

– Jag ser fram emot framtiden. Innan programmet hade jag egentligen tänkt att jag inte skulle träffa någon. Men så dök Joel upp och då tänkte jag att jag måste ta chansen, för han verkade vara en trevlig kille. Men nu tycker jag att det är lite halvskönt att vara singel igen. Det kanske blir lite mer dejting efter sommaren. Säger jag nu, men bara för att jag säger så så kommer man säkert börja träffa nån innan.

Om det inför nästa säsong av ”Bonde söker fru” skulle vara med en kille som verkar toppen, skulle du kunna tänka dig att söka igen?

– Hade du frågat mig direkt efter inspelning­en så hade jag nog sagt nej. Men skulle det verkligen vara en tiopoängar­e så, ja. Då vet jag också vad jag kan förvänta mig.

Och hur är en tiopoängar­e för din del?

– Lite äventyrlig, energisk – jag tycker om när det händer saker hela tiden. Nån med humor – har man inte det så är det kört.

"Det kanske blir lite mer dejting efter sommaren. Säger jag nu, men bara för att jag säger så så kommer man säkert börja träffa nån innan.

 ?? ??
 ?? ?? På en skogsprome­nad pratade Linus och Joel – och det slutade med att de skildes åt och Linus tid i programmet var över.
På en skogsprome­nad pratade Linus och Joel – och det slutade med att de skildes åt och Linus tid i programmet var över.
 ?? ??
 ?? BILD: JOHAN HAMMERBY ?? Linus Karlsson arbetar som rådgivare på försäkring­sbolag i Halmstad. Under hösten har man kunnat se honom i ”Bonde söker fru: Kärlek åt alla”.
BILD: JOHAN HAMMERBY Linus Karlsson arbetar som rådgivare på försäkring­sbolag i Halmstad. Under hösten har man kunnat se honom i ”Bonde söker fru: Kärlek åt alla”.
 ?? BILDER: TV4 ?? På en skogsprome­nad pratade Linus och Joel – och det slutade med att de skildes åt och Linus tid i programmet var över.
BILDER: TV4 På en skogsprome­nad pratade Linus och Joel – och det slutade med att de skildes åt och Linus tid i programmet var över.
 ?? ?? Länge fick Linus vänta på en singeldejt med Joel, men till slut kom den – i avsnitt 11.
Länge fick Linus vänta på en singeldejt med Joel, men till slut kom den – i avsnitt 11.
 ?? BILD: JOHAN HAMMERBY ?? ”Det var ett kul äventyr. Roligt att prova på något som man inte har gjort förut. Men det fanns inte så mycket kärlek i luften”. Så sammanfatt­ar Linus sin medverkan i programmet.
BILD: JOHAN HAMMERBY ”Det var ett kul äventyr. Roligt att prova på något som man inte har gjort förut. Men det fanns inte så mycket kärlek i luften”. Så sammanfatt­ar Linus sin medverkan i programmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden