Hallandsposten

Miljontals har sett Sandras pojkvän fria till henne på Bali

Halmstad:

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92 Webb-tv

Det intima ögonblicke­t, när Sandra Svärd Mikics pojkvän Slobodan Aleksic går ner på ett knä i paviljonge­n på Bali, har setts av miljoner människor. Anledninge­n? Fotografen är mer chockad än vad Sandra är – och döljer heller inte sin förvåning.

Den tidigare Halmstadbo­n, men numera Stockholms­baserade Sandra Svärd Mikic har resandet som ett stort intresse och försöker komma iväg så ofta det bara går.

– Det är väldigt olika hur ofta det blir, men under 2023 var det ovanligt mycket. Då blev det 13 resor, säger hon.

Den 13:e och sista resan förra året gick i december till Asien tillsamman­s med pojkvännen sedan 2,5 år tillbaka, Slobodan Aleksic.

– Jag har varit på Bali två gånger tidigare och det är ett så himla fint ställe att vara på men min pojkvän hade aldrig sett det så vi gjorde en resa dit – och besökte Vietnam och Singapore också.

Och besöket kommer att leva kvar som ett fint minne för dem båda – av flera anledninga­r.

Efter att bott i djungeln och traskat runt i bekväma kläder och flipflop-tofflor ett par dagar bad Slobodan en kväll Sandra att klä upp sig – han hade bokat bord på en finare restaurang. Slobodan hade också förberett ytterligar­e en överraskni­ng.

– Jag hade lite magkänsla innan vi åkte att det skulle kunna hända, men trodde inte jättestark­t på det.

Och visst hände det.

Utanför restaurang­en, i en blombekläd­d pergola omgiven av vatten, föll Slobodan ner på knä och friade. Hela händelsen filmades också av en av de anställda.

– Vi var först uppe i lobbyn och när vi gick ner för en trappa och ut såg det ut på servitrise­rna som om de hade sett ett spöke, så jag började fatta vad som pågick, säger Sandra Svärd Mikic som vid tillfället, fylld av känslor, började gråta.

Men hon var inte den enda som fick en urladdning av känslorna – även fotografen blev starkt påverkad av den fina, intima stunden. På filmen hörs hur fotografen, som inte visste om vad han skulle filma, försiktigt säger ”congratula­tions”, ”oooookay” och gör en himla massa olika ljud.

– Jag märkte inte vad fotografen gjorde, jag bara såg att han också var chockad. Det var först dagen efter när jag scrollade igenom alla bilder och filmer som jag hörde ljudet.

Väl hemma i Sverige visade Sandra

” Jag hade lite magkänsla innan vi åkte att det skulle kunna hända, men trodde inte jättestark­t på det.

upp filmklippe­t för några vänner, och alla var överens om att det var fantastisk­t roligt. Sandra laddade därför upp klippet på sitt Tiktok-konto – och då small det bara till.

I skrivande stund har klippet visats 1,6 miljoner gånger på Sandras eget konto – och det har dessutom delats vidare av andra Tiktok-konton med miljontals följare. Sandra, som i vanliga fall har mellan 500 och 2000 visningar på sina klipp, fick en chock.

– Jag tänkte bara ”vad är det som händer?”. Jag visste ju att klippet var roligt men trodde inte att det skulle slå på det här sättet, säger hon.

Reaktioner­na har vällt in från folk över hela världen och det har nästan uteslutand­e varit positiva kommentare­r.

– De allra flesta har firat med oss och gratulerat. Några har också skrivit att vi borde bjuda in fotografen till bröllopet – för det är ju egentligen han som ska ha mest cred.

Så, är han bjuden på bröllopet?

– Vi får väl se, han kanske får vara fotograf även på bröllopet, säger Sandra med ett skratt.

Ett frieri kan vara en intim, personlig stund. Hur tänkte ni kring att dela med er av det på det här sättet?

– Vi var inte beredda på att det skulle slå så här så det var lite läskigt, men eftersom det bara har varit positiva reaktioner har det inte varit jobbigt på det sättet. Vi väntade också med att gå ut med förlovning­en någon vecka för att kunna ha vår egen stund tillsamman­s.

Sandra Svärd Mikic har i dagarna varit i kontakt med hotellet där restaurang­en ligger för att ta reda på namnet på fotografen, och har också lyckats.

– Jag har skrivit till honom och bett honom att spela in en hälsning till alla som har tittat på klippet och det lovade han att göra också.

Se tv-inslag på hallandspo­sten.se

 ?? BILD: PRIVAT ?? Filmklippe­t där Sandra Svärd Mikics pojkvän Slobodan Aleksic går ner på knä och friar har setts av miljoner människor.
BILD: PRIVAT Filmklippe­t där Sandra Svärd Mikics pojkvän Slobodan Aleksic går ner på knä och friar har setts av miljoner människor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden