Hallandsposten

H/H förlorade finalen efter missad matchboll

En matchboll i tredje set. Sedan rasade allt för Hylte/ Halmstad i Gp-finalen. Örebro slingrade sig ur greppet, gjorde en sensatione­ll vändning och vann med 3–2 efter en mer än två och halv timme lång holmgång.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hylte/halmstad hade chans att ta en dubbel i Fyrishov i Uppsala sedan herrlaget några timmar tidigare slagit Floby och bärgat åttonde titeln.

Länge såg det också ut som om det skulle bli en bussfärd hem i segerns tecken och firande även för damlaget som dominerade stort.

Efter att ha vunnit de två första seten klart fortsatte H/H på den inslagna vägen och rusade fram till 22–16.

Där och då talade allt för en klar 3–0-seger och andra titeln någonsin för damlaget, men Örebro ville annat.

Kanske blev halländsko­rna för segersäkra och tog ut titeln i förskott för plötsligt rasade allt samman och Örebro tog sig ikapp efter framför allt bra servar.

Hylte/halmstad skaffade sig ändå en matchboll vid 24–23, men lyckades inte förvalta den och i stället kunde närkingarn­a vända och reducera till 1–2 i set.

Därefter hade H/H svårt att hitta tillbaka till det fina spelet samtidigt som självförtr­oendet blev allt bättre hos motståndar­na där framförall­t Paulina Lindberg och Hedda Broberg växte ut till giganter.

Örebro kopplade ett tidigt grepp om fjärde set, men Hylte/halmstad kom tillbaka och hade ett tag kvitterat ledningen. I slutet visade dock Örebro klass och ryckte i från till setseger med 25–20.

Kammen växte allt mer på Örebro, som slog ut Engelholm i semifinale­n, och snart hade laget på nytt dragit ifrån i poängproto­kollet. Försprånge­t pendlade mellan två och fyra poäng i femte set.

” Därefter hade H/H svårt att hitta tillbaka till det fina spelet.

Hylte/halmstad gjorde allt för att ta sig i fatt och räddade två matchbolla­r vid ställninge­n 10–14, men närmare än så kom man inte. I stället kunde Örebro fira segern efter den största vändningen i Gp-historien.

Hylte/halmstad får slicka såren och försöka ta revansch när det så småningom blir spel om Sm-guldet framåt vårkanten.

Hylte/halmstads Melissa Kulibasi, klubbens nya turskiska, visade hög klass och blev bästa poängplock­are i matchen, men hennes storspel räckte inte den här gången

 ?? BILD: TOBIAS STERNER ?? Hylte/halmstads Zeinab Kamara och Franceska Andreasson deppar efter att ha förlorat Gp-finalen mot Örebro efter rena kollapsen.
BILD: TOBIAS STERNER Hylte/halmstads Zeinab Kamara och Franceska Andreasson deppar efter att ha förlorat Gp-finalen mot Örebro efter rena kollapsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden